Dirk Minnaert, ex-stafdirecteur ICT bij Justitie, is teruggekeerd naar zijn vroegere stal, de FOD Financiën. Daar gaat hij het MASP-project van Douane & Accijnzen trekken.

Dirk Minnaert is aangesteld als ict-coördinator voor het MASP-project, de opvolger van het fel gecontesteerde Papierloze Douane-project (PLDA). MASP wil "de elektronische douane tot stand brengen in de Europese Unie door geleidelijk aan de douaneprocedures op papier te vervangen door elektronische procedures, om zo een douaneomgeving te creëren die efficiënter is, evenals een proactief risicobeheer."

Voor de douane ligt een belangrijke deadline op 1 juli van dit jaar. Vanaf dan moet de douane binnenkomende en uitgaande goederen kunnen controleren op basis van risico-informatie. Hiervoor moet de douane vóór binnenkomst of vertrek een aantal gegevens van de goederen en het vervoermiddel krijgt. Het bedrijfsleven moet die gegevens elektronisch naar de douaneadministratie sturen.

"Gezien het strategische belang en de omvang van dit project is het opportuun gebleken om vanuit de stafdienst ICT een medewerker met een hoog technisch profiel toe te voegen aan de projectleiding. Die wordt tot op vandaag vooral vanuit de administratie Douane & Accijzen verzekerd", klinkt het bij Financiën.

Minnaert zal overigens ook de FOD Financiën vertegenwoordigen binnen het federale e-HR-project. Hij rapporteert aan stafdirecteur ICT van Financiën, Louis Collet.

Dirk Minnaert, ex-stafdirecteur ICT bij Justitie, is teruggekeerd naar zijn vroegere stal, de FOD Financiën. Daar gaat hij het MASP-project van Douane & Accijnzen trekken. Dirk Minnaert is aangesteld als ict-coördinator voor het MASP-project, de opvolger van het fel gecontesteerde Papierloze Douane-project (PLDA). MASP wil "de elektronische douane tot stand brengen in de Europese Unie door geleidelijk aan de douaneprocedures op papier te vervangen door elektronische procedures, om zo een douaneomgeving te creëren die efficiënter is, evenals een proactief risicobeheer." Voor de douane ligt een belangrijke deadline op 1 juli van dit jaar. Vanaf dan moet de douane binnenkomende en uitgaande goederen kunnen controleren op basis van risico-informatie. Hiervoor moet de douane vóór binnenkomst of vertrek een aantal gegevens van de goederen en het vervoermiddel krijgt. Het bedrijfsleven moet die gegevens elektronisch naar de douaneadministratie sturen. "Gezien het strategische belang en de omvang van dit project is het opportuun gebleken om vanuit de stafdienst ICT een medewerker met een hoog technisch profiel toe te voegen aan de projectleiding. Die wordt tot op vandaag vooral vanuit de administratie Douane & Accijzen verzekerd", klinkt het bij Financiën. Minnaert zal overigens ook de FOD Financiën vertegenwoordigen binnen het federale e-HR-project. Hij rapporteert aan stafdirecteur ICT van Financiën, Louis Collet.