De Japanse elektronicagigant Sony, de enige grote fabrikant die nog diskettes maakt, stopt in maart 2011 met de productie van de 3,5 inch-opslagschijven. Daarmee komt er een einde aan het diskettetijdperk.

Volgens de Japanse krant The Mainichi Daily News valt de verkoop al jaren stevig terug. Daarom had Sony vorige maand al beslist om de buitenlandse verkoop te staken, met uitzondering van India en enkele andere regio's.

In Japan, het moederland van het bedrijf waar de diskettes nog populair zijn, werden er in 2002 nog 47 miljoen diskettes verkocht ten opzichte van 12 miljoen stuks vorig jaar. In totaal bezit Sony zeventig procent van de lokale diskettemarkt.

Vervangen

Veel grote fabrikanten gingen Sony al voor in het stopzetten van de disketteproductie. Het opslagmedium was zeer populair in de jaren '80 en '90. Maar daarna werd het langzaamaan vervangen door cd's, zip-drives, dvd's en usb's.

Daarbij hoort het diskettestation anno 2010 al lang niet meer tot de standaarduitrusting van een computer. In 1998 stopte het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple er al mee met de productie van de iMac. Even later volgde Dell als eerst grote computerbouwer in 2003.

Sony produceerde in 1981 de eerste 3,5 inch-diskette, die de 5,25 inch-disk verving. De meest voorkomende exemplaren hadden 720 kilobyte en 1,44 megabyte aan opslaggeheugen.

Bron: Knack.be

De Japanse elektronicagigant Sony, de enige grote fabrikant die nog diskettes maakt, stopt in maart 2011 met de productie van de 3,5 inch-opslagschijven. Daarmee komt er een einde aan het diskettetijdperk. Volgens de Japanse krant The Mainichi Daily News valt de verkoop al jaren stevig terug. Daarom had Sony vorige maand al beslist om de buitenlandse verkoop te staken, met uitzondering van India en enkele andere regio's. In Japan, het moederland van het bedrijf waar de diskettes nog populair zijn, werden er in 2002 nog 47 miljoen diskettes verkocht ten opzichte van 12 miljoen stuks vorig jaar. In totaal bezit Sony zeventig procent van de lokale diskettemarkt.Vervangen Veel grote fabrikanten gingen Sony al voor in het stopzetten van de disketteproductie. Het opslagmedium was zeer populair in de jaren '80 en '90. Maar daarna werd het langzaamaan vervangen door cd's, zip-drives, dvd's en usb's. Daarbij hoort het diskettestation anno 2010 al lang niet meer tot de standaarduitrusting van een computer. In 1998 stopte het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple er al mee met de productie van de iMac. Even later volgde Dell als eerst grote computerbouwer in 2003. Sony produceerde in 1981 de eerste 3,5 inch-diskette, die de 5,25 inch-disk verving. De meest voorkomende exemplaren hadden 720 kilobyte en 1,44 megabyte aan opslaggeheugen.Bron: Knack.be