Nieuwe producties zullen in de toekomst via een eigen streamingdienst aangeboden worden. Eerst zijn de VS aan de beurt, later de andere markten, aldus topman Robert Iger.

Het aandeel van Netflix verloor na de aankondiging 5 procent. Maar ook het aandeel van Disney zelf staat onder druk, want de resultaten van het afgelopen kwartaal waren niet al te best. De winst tot juli daalde met 9 procent tot 2,4 miljard dollar. Ook de omzet ging licht achteruit, tot 14,2 miljard dollar. Er waren de problemen bij sportzender ESPN en tegenvallende filmopbrengsten. Enkel de pretparken deden het beter dan vorig jaar.

Nieuwe producties zullen in de toekomst via een eigen streamingdienst aangeboden worden. Eerst zijn de VS aan de beurt, later de andere markten, aldus topman Robert Iger. Het aandeel van Netflix verloor na de aankondiging 5 procent. Maar ook het aandeel van Disney zelf staat onder druk, want de resultaten van het afgelopen kwartaal waren niet al te best. De winst tot juli daalde met 9 procent tot 2,4 miljard dollar. Ook de omzet ging licht achteruit, tot 14,2 miljard dollar. Er waren de problemen bij sportzender ESPN en tegenvallende filmopbrengsten. Enkel de pretparken deden het beter dan vorig jaar.