Wikowie? Wiko is een nog jong bedrijf, opgericht in 2011, in het Franse Marseille. Afgaande op de GfK-cijfers is Wiko in het thuisland al de nummer 2 in smartphones. Er zijn ondertussen al filialen in Algerije, Italië, Spanje, Portugal en Duitsland. Sinds vorig jaar zijn de toestellen ook op de Belgische markt verkrijgbaar en tracht het bedrijf naamsbekendheid te krijgen door de community uit te spelen.

Op het Mobile World Congress valt het in ieder geval op hoe vaak de naam valt. Dat heeft veel te maken met de Highway Pure: 's werelds dunste 4G-smartphone die het bedrijf hier lanceert.

5,1 mm dun is de smartphone om precies te zijn. Een lichtgewicht is dit 4G-toestel met een 4.8"-AMOLED-scherm ook al: 98 gram. De slanke lijn wordt trouwens nog eens onderstreept dor de aluminium contouren. Binnenin vinden we een 1.2 GHz quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 410), een 8-megapixelcamera en eentje met 5 megapixel vooraan. Vanaf mei moet het toestel beschikbaar zijn.

Wiko stelt overigens nog heel wat andere modellen voor. Zo komt in april de Highway Star uit: een 5"-smartphone met octacore-processor en een 13-megapixelcamera die eveneens erg verfijnd oogt. Ook het vermelden waard is tot slot de Ridge Fab: een 5,5" 4G-phablet.

Wikowie? Wiko is een nog jong bedrijf, opgericht in 2011, in het Franse Marseille. Afgaande op de GfK-cijfers is Wiko in het thuisland al de nummer 2 in smartphones. Er zijn ondertussen al filialen in Algerije, Italië, Spanje, Portugal en Duitsland. Sinds vorig jaar zijn de toestellen ook op de Belgische markt verkrijgbaar en tracht het bedrijf naamsbekendheid te krijgen door de community uit te spelen.Op het Mobile World Congress valt het in ieder geval op hoe vaak de naam valt. Dat heeft veel te maken met de Highway Pure: 's werelds dunste 4G-smartphone die het bedrijf hier lanceert. 5,1 mm dun is de smartphone om precies te zijn. Een lichtgewicht is dit 4G-toestel met een 4.8"-AMOLED-scherm ook al: 98 gram. De slanke lijn wordt trouwens nog eens onderstreept dor de aluminium contouren. Binnenin vinden we een 1.2 GHz quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 410), een 8-megapixelcamera en eentje met 5 megapixel vooraan. Vanaf mei moet het toestel beschikbaar zijn.Wiko stelt overigens nog heel wat andere modellen voor. Zo komt in april de Highway Star uit: een 5"-smartphone met octacore-processor en een 13-megapixelcamera die eveneens erg verfijnd oogt. Ook het vermelden waard is tot slot de Ridge Fab: een 5,5" 4G-phablet.