Specificaties

De Note 7 combineert een 2,3 Ghz quadcore met een tweede 1,6 Ghz quadcore 64 bit processor (14 nanometer). De smartphone beschikt over vier gigabyte RAM en 64 gigabyte opslag. Het scherm is een 5,7 inch Quad HD Dual edge super Amoled (2560X1440). Vooraan vinden we een camera van 5 megapixel, achteraan 12 megapixel. Het toestel draait op Android 6.0.1, meet 153,5x73,9x7,9mm en wordt aangedreven met een batterij van 3.500 mAH.

Samsung Galaxy Note 7, .
Samsung Galaxy Note 7 © .

Het toestel kan tot een half uur in het water liggen en ook flink wat stof weerstaan (IP68). Zoals de meeste moderne Galaxy-toestellen is de Note 7 uitgerust met het Knox beveiligingsplatform en is er naast de vingerafdrukscanner ook een irisscanner aanwezig. Samsung brengt de smartphone uit in Black Onyx, Blue Coral en Silver titanium.

Hands-on

Data News kreeg de kans om de Note 7 kort uit te proberen. Wat daarbij vooral opvalt is dat de irisscanner snel en accuraat werkt. Die werkt niet naadloos met bril of lenzen, al hadden we daar bij de test weinig problemen mee.

De Note 7 laat je een GIF-opname maken van je scherm., .
De Note 7 laat je een GIF-opname maken van je scherm. © .

Qua look en feel valt vooral op dat de glazen rand van de telefoon verder is doorgetrokken waardoor de telefoon iets gladder in de hand ligt. De S Pen is ook verbeterd en werkt zelfs op een nat scherm. Die stylus werkt als vergrootglas, vertaalhulp of als tekentafel. Bijzonder leuk is daarbij de functie om van filmpjes of delen van je scherm een GIFje te maken tot 15 seconden. Je kan dus zonder extra apps of zonder pc je eigen animaties produceren.

Accessoires

Samsung gebruikt de Note 7 ook om een aantal accessoires in de markt te zetten. Zo is er een cover met ingebouwd battery pack. Een cover met een BlackBerry-achtig toetsenbord en een licht vernieuwde GearVR. Die is volgens Samsung nog donkerder binnenin en licht verbeterd. De Note 7 werkt met USB-C en de nieuwe GearVR ook. Maar de VR-bril wordt wel geleverd met een tussenstukje zodat hij ook compatibel is met oudere Galaxy-toestellen.

Gelijk met de Note 7 krijgt de Gear VR krijgt een kleine opfrisbeurt., .
Gelijk met de Note 7 krijgt de Gear VR krijgt een kleine opfrisbeurt. © .

Dat Samsung meteen van de Note 5 naar de Note 7 springt is vreemd. Maar het is een bewuste keuze. De telefoon leunt technologisch nauw aan bij de Galaxy S7 en S7 Edge. Daarom dat Samsung het toestel ook aan de grotere versie het cijfer 7 meegeeft.

In de marge van de lancering laat Samsung overigens weten dat het erg goed gaat met de Galaxy S7. In België zijn er sinds de start op 11 maart honderdduizend exemplaren verkocht. Los daarvan zegt marktonderzoeksbureau Strategy Analytics dat er wereldwijd 13,3 miljoen exemplaren van het toestel zijn verkocht. Daarmee is de S7 het bestverkochte toestel van het moment, gevolgd door de Galaxy J2 en de S7 Edge.

De Note 7 is vanaf 2 september in België verkrijgbaar aan 849,99 euro.

SpecificatiesDe Note 7 combineert een 2,3 Ghz quadcore met een tweede 1,6 Ghz quadcore 64 bit processor (14 nanometer). De smartphone beschikt over vier gigabyte RAM en 64 gigabyte opslag. Het scherm is een 5,7 inch Quad HD Dual edge super Amoled (2560X1440). Vooraan vinden we een camera van 5 megapixel, achteraan 12 megapixel. Het toestel draait op Android 6.0.1, meet 153,5x73,9x7,9mm en wordt aangedreven met een batterij van 3.500 mAH.Het toestel kan tot een half uur in het water liggen en ook flink wat stof weerstaan (IP68). Zoals de meeste moderne Galaxy-toestellen is de Note 7 uitgerust met het Knox beveiligingsplatform en is er naast de vingerafdrukscanner ook een irisscanner aanwezig. Samsung brengt de smartphone uit in Black Onyx, Blue Coral en Silver titanium.Hands-onData News kreeg de kans om de Note 7 kort uit te proberen. Wat daarbij vooral opvalt is dat de irisscanner snel en accuraat werkt. Die werkt niet naadloos met bril of lenzen, al hadden we daar bij de test weinig problemen mee.Qua look en feel valt vooral op dat de glazen rand van de telefoon verder is doorgetrokken waardoor de telefoon iets gladder in de hand ligt. De S Pen is ook verbeterd en werkt zelfs op een nat scherm. Die stylus werkt als vergrootglas, vertaalhulp of als tekentafel. Bijzonder leuk is daarbij de functie om van filmpjes of delen van je scherm een GIFje te maken tot 15 seconden. Je kan dus zonder extra apps of zonder pc je eigen animaties produceren.AccessoiresSamsung gebruikt de Note 7 ook om een aantal accessoires in de markt te zetten. Zo is er een cover met ingebouwd battery pack. Een cover met een BlackBerry-achtig toetsenbord en een licht vernieuwde GearVR. Die is volgens Samsung nog donkerder binnenin en licht verbeterd. De Note 7 werkt met USB-C en de nieuwe GearVR ook. Maar de VR-bril wordt wel geleverd met een tussenstukje zodat hij ook compatibel is met oudere Galaxy-toestellen.Dat Samsung meteen van de Note 5 naar de Note 7 springt is vreemd. Maar het is een bewuste keuze. De telefoon leunt technologisch nauw aan bij de Galaxy S7 en S7 Edge. Daarom dat Samsung het toestel ook aan de grotere versie het cijfer 7 meegeeft.In de marge van de lancering laat Samsung overigens weten dat het erg goed gaat met de Galaxy S7. In België zijn er sinds de start op 11 maart honderdduizend exemplaren verkocht. Los daarvan zegt marktonderzoeksbureau Strategy Analytics dat er wereldwijd 13,3 miljoen exemplaren van het toestel zijn verkocht. Daarmee is de S7 het bestverkochte toestel van het moment, gevolgd door de Galaxy J2 en de S7 Edge.De Note 7 is vanaf 2 september in België verkrijgbaar aan 849,99 euro.