Teams is een chatclient voor werknemers bedoeld voor gesprekken binnen hun bedrijf of team. Naast (doorzoekbare) gesprekken kan je bestanden uitwisselen, is er integratie met Skype en de andere Office 365-toepassingen. De applicatie is er zowel voor desktop als mobiel en ondersteunt ook bots.

Microsoft stelde Teams gisteren voor als preview in 181 landen en 18 talen. Ook Belgische gebruikers kunnen er dus in het Frans of Engels mee aan de slag. Begin volgend jaar volgt een wereldwijde volledige uitrol.

Microsoft Teams in Office 365., .
Microsoft Teams in Office 365. © .

Van e-mail naar chat

Microsoft Teams in Office 365, .
Microsoft Teams in Office 365 © .

Chatomgevingen winnen aan populariteit in het bedrijfsleven. Het geeft teams de mogelijkheid om onderling te chatten, maar ook om overzicht te hebben van waar andere teams binnen je bedrijf over praten. Dat leidt tot een meer transparante communicatie en minder heen-en-weer maildiscussies onder collega's.

Microsoft had eerder al chatondersteuning onder meer voor co-auteurs in Office-documenten, maar ook via Skype en vroeger MSN Messenger en op een meer thread-achtige manier met Yammer. Maar het is de eerste keer dat het een client lanceert die zich hoofdzakelijk op bedrijfschat toelegt.

Look-a-like

Wie de eerste beelden van Teams bekijkt merkt dat Microsoft de mosterd is gaan halen blij gelijkaardige tools zoals Slack en Spark (van Cisco) met verschillende kanalen langs de linkerkant en een chatomgeving die ook media zoals afbeeldingen en video toont.

Dat is ook Slack niet ontgaan dat op sarcastische wijze Microsoft verwelkomt in de wereld van zakelijke chat met een open brief die het gelijk met de voorstelling van Teams in de New York Times en online publiceerde.

Teams is een chatclient voor werknemers bedoeld voor gesprekken binnen hun bedrijf of team. Naast (doorzoekbare) gesprekken kan je bestanden uitwisselen, is er integratie met Skype en de andere Office 365-toepassingen. De applicatie is er zowel voor desktop als mobiel en ondersteunt ook bots.Microsoft stelde Teams gisteren voor als preview in 181 landen en 18 talen. Ook Belgische gebruikers kunnen er dus in het Frans of Engels mee aan de slag. Begin volgend jaar volgt een wereldwijde volledige uitrol.Van e-mail naar chatChatomgevingen winnen aan populariteit in het bedrijfsleven. Het geeft teams de mogelijkheid om onderling te chatten, maar ook om overzicht te hebben van waar andere teams binnen je bedrijf over praten. Dat leidt tot een meer transparante communicatie en minder heen-en-weer maildiscussies onder collega's.Microsoft had eerder al chatondersteuning onder meer voor co-auteurs in Office-documenten, maar ook via Skype en vroeger MSN Messenger en op een meer thread-achtige manier met Yammer. Maar het is de eerste keer dat het een client lanceert die zich hoofdzakelijk op bedrijfschat toelegt.Look-a-likeWie de eerste beelden van Teams bekijkt merkt dat Microsoft de mosterd is gaan halen blij gelijkaardige tools zoals Slack en Spark (van Cisco) met verschillende kanalen langs de linkerkant en een chatomgeving die ook media zoals afbeeldingen en video toont.Dat is ook Slack niet ontgaan dat op sarcastische wijze Microsoft verwelkomt in de wereld van zakelijke chat met een open brief die het gelijk met de voorstelling van Teams in de New York Times en online publiceerde.