De Vastgoeddatabank van de Vlaamse overheid wint de prijs voor het beste eGof-project. De databank verzamelt alle gegevens rond vastgoed in het Vlaams gewest.

Agoria merkt ook een trend op: zo werden er slechts 34 dossiers ingediend in plaats van 56 vorig jaar. "Die daling is natuurlijk het gevolg van de ict-budgetten die steeds meer onder druk komen te staan", zegt Marc Lambotte, ceo van Agoria. Wel is de kwaliteit van de projecten toegenomen. Ook betreurt de organisatie dat er geen inzendingen kwamen vanuit Waalse steden en gemeenten.

Naar de toekomst toe is Agoria hoopvol. Na de besparingen van de afgelopen twee jaar verwacht Agoria een stijging van ict-budgetten.

In totaal werden er awards in zes categorieën uitgereikt. Dit zijn de overige vijf winnaars:

Gebruiksvriendelijkheid: Cartesius van het Nationaal Geografisch Instituut (NGI).

Dit project wil oude kaarten en luchtfoto's van België en Centraal-Afrika die in federale instellingen worden bewaard digitaal beschikbaar maken.

Rendabiliteit: BCED Web Interface van e-Wallonië-Brussel Vereenvoudiging

Hiermee kan de verplichting om bepaalde papieren documenten te bezorgen worden geschrapt. De verlichting van de administratie bracht op één jaar al meer op dan de totale kost van het project.

Samenwerking: Datawarehouse arbeidsmarkt en sociale bescherming van de KSZ

Dit project mikt op het koppelen en om sluiten vansociaal-economische gegevens als open data.

Open Data: Do² Open Data Oostende van de stad Oostende

Deze website wil een bron zijn voor relevante gegevens. Men recycleert er bestaande info tot open datasets.

Innovatie: G-Cloud IAAS van de hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

Hier werd de volledige HZIV-infrastructuur naar de G-cloud overgebracht. Daarmee werd er voor het eerst een kerntoepassing van de sociale zekerheid naar de cloud gebracht. Tegelijk werd er flink bespaard omdat twee eigen datacentra niet langer nodig waren.

In Data News van 18 december lichten we de winnende projecten verder toe. Verder in dat nummer gaan we dieper in op de oorzaken van falende ict-projecten.

De Vastgoeddatabank van de Vlaamse overheid wint de prijs voor het beste eGof-project. De databank verzamelt alle gegevens rond vastgoed in het Vlaams gewest.Agoria merkt ook een trend op: zo werden er slechts 34 dossiers ingediend in plaats van 56 vorig jaar. "Die daling is natuurlijk het gevolg van de ict-budgetten die steeds meer onder druk komen te staan", zegt Marc Lambotte, ceo van Agoria. Wel is de kwaliteit van de projecten toegenomen. Ook betreurt de organisatie dat er geen inzendingen kwamen vanuit Waalse steden en gemeenten.Naar de toekomst toe is Agoria hoopvol. Na de besparingen van de afgelopen twee jaar verwacht Agoria een stijging van ict-budgetten.In totaal werden er awards in zes categorieën uitgereikt. Dit zijn de overige vijf winnaars:Gebruiksvriendelijkheid: Cartesius van het Nationaal Geografisch Instituut (NGI).Dit project wil oude kaarten en luchtfoto's van België en Centraal-Afrika die in federale instellingen worden bewaard digitaal beschikbaar maken.Rendabiliteit: BCED Web Interface van e-Wallonië-Brussel VereenvoudigingHiermee kan de verplichting om bepaalde papieren documenten te bezorgen worden geschrapt. De verlichting van de administratie bracht op één jaar al meer op dan de totale kost van het project.Samenwerking: Datawarehouse arbeidsmarkt en sociale bescherming van de KSZDit project mikt op het koppelen en om sluiten vansociaal-economische gegevens als open data.Open Data: Do² Open Data Oostende van de stad OostendeDeze website wil een bron zijn voor relevante gegevens. Men recycleert er bestaande info tot open datasets.Innovatie: G-Cloud IAAS van de hulpkas voor Ziekte- en InvaliditeitsverzekeringHier werd de volledige HZIV-infrastructuur naar de G-cloud overgebracht. Daarmee werd er voor het eerst een kerntoepassing van de sociale zekerheid naar de cloud gebracht. Tegelijk werd er flink bespaard omdat twee eigen datacentra niet langer nodig waren.In Data News van 18 december lichten we de winnende projecten verder toe. Verder in dat nummer gaan we dieper in op de oorzaken van falende ict-projecten.