De markt voor gamesconsoles in ons land is dit jaar goed voor zo'n 80 miljoen euro. Dat blijkt uit de cijfers van het gespecialiseerde onderzoeksbureau GfK. Die verwacht dit jaar een verkoop van 400.000 gamesconsoles in België.

Zowel Sony als Microsoft komen dit jaar nog met nieuwe consoles uit. Sony verwacht dit fiscaal jaar wereldwijd nog 5 miljoen Playstation 4 consoles te verkopen, 40 procent meer dan de PlayStation 3.

Volgens Gartner zal de wereldwijde videogamingmarkt volgend jaar 101 miljard dollar, omgerekend zowat 75 miljard euro waard zijn. Bijna de helft daarvan is afkomstig van consoles.

De groei in de gamingmarkt is ook sterk afkomstig van het toenemend aantal smartphones. De omzet van mobiele spelletjes zal volgend jaar voor het eerst de pc spelletjes overklassen, goed voor omgerekend bijna 15 miljard euro.

De markt voor gamesconsoles in ons land is dit jaar goed voor zo'n 80 miljoen euro. Dat blijkt uit de cijfers van het gespecialiseerde onderzoeksbureau GfK. Die verwacht dit jaar een verkoop van 400.000 gamesconsoles in België. Zowel Sony als Microsoft komen dit jaar nog met nieuwe consoles uit. Sony verwacht dit fiscaal jaar wereldwijd nog 5 miljoen Playstation 4 consoles te verkopen, 40 procent meer dan de PlayStation 3. Volgens Gartner zal de wereldwijde videogamingmarkt volgend jaar 101 miljard dollar, omgerekend zowat 75 miljard euro waard zijn. Bijna de helft daarvan is afkomstig van consoles. De groei in de gamingmarkt is ook sterk afkomstig van het toenemend aantal smartphones. De omzet van mobiele spelletjes zal volgend jaar voor het eerst de pc spelletjes overklassen, goed voor omgerekend bijna 15 miljard euro.