De ontwikkeling van Bluetooth werd al in 1989 gestart maar de specificaties van de draadloze standaard worden elke paar jaar verbeterd om nieuwe functies toe te voegen. Dat is ook nu het geval nu de Bluetooth Special Interest Group de nieuwe specificaties, die deze zomer al bekendraakten, heeft goedgekeurd.

Maar wat mogen we concreet verwachten? Toestellen met Bluetooth 5.0 zouden daarmee twee keer sneller zijn, vier keer verder kunnen communiceren en acht keer grotere datapaketten kunnen versturen ten opzichte van Bluetooth 4.2. Tegelijk is de technologie volledig compatibel met vorige standaarden. Een nieuwe smartphone zal dus nog steeds werken met je oude carkit.

Met de nieuwe afstand kan Bluetooth tot 200 meter ver reiken onder ideale omstandigheden. Ook zouden de specificaties er voor zorgen dat er geen storing is met de 2,4 Ghz ISM band en de lTE frequentieband die dicht bij het spectrum van Bluetooth liggen.

Nu de standaard is goedgekeurd zullen de eerste Bluetooth 5.0-toestellen binnen enkele maanden op de markt verschijnen.

De ontwikkeling van Bluetooth werd al in 1989 gestart maar de specificaties van de draadloze standaard worden elke paar jaar verbeterd om nieuwe functies toe te voegen. Dat is ook nu het geval nu de Bluetooth Special Interest Group de nieuwe specificaties, die deze zomer al bekendraakten, heeft goedgekeurd.Maar wat mogen we concreet verwachten? Toestellen met Bluetooth 5.0 zouden daarmee twee keer sneller zijn, vier keer verder kunnen communiceren en acht keer grotere datapaketten kunnen versturen ten opzichte van Bluetooth 4.2. Tegelijk is de technologie volledig compatibel met vorige standaarden. Een nieuwe smartphone zal dus nog steeds werken met je oude carkit.Met de nieuwe afstand kan Bluetooth tot 200 meter ver reiken onder ideale omstandigheden. Ook zouden de specificaties er voor zorgen dat er geen storing is met de 2,4 Ghz ISM band en de lTE frequentieband die dicht bij het spectrum van Bluetooth liggen.Nu de standaard is goedgekeurd zullen de eerste Bluetooth 5.0-toestellen binnen enkele maanden op de markt verschijnen.