Vandenbroele zei in het VRT-programma Terzake dat ze Facebook heeft verlaten omdat ze de controle wil bewaken over haar gegevens. 'Wij zijn niet de klant van Facebook, maar het product', klonk het. 'We geven onze gegevens vrijwillig aan Facebook, dat deze gebruikt en er winst kan uit halen. Daar wil ik controle over hebben. Ik vind dat dat niet zomaar kan.'

Het bevalt Esther Vandenbroele wel, een leven zonder Facebook. Al is de sociale netwerksite niet vollédig uit haar leven verdwenen. 'Ik zit er niet meer op, maar Facebook is toch nog altijd aanwezig. Ik krijg nog vaak berichten waarin ik aangemaand wordt te verbinden met Facebook en dingen te liken.'

Verder wordt in de reportage van Terzake (zie hieronder) nog eens getoond wat Facebook sinds de invoering van zijn nieuwe gebruiksvoorwaarden op 30 januari allemaal met onze gegevens kan doen.

Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD) had zopas een gesprek met een delegatie van Facebook over het privacybeleid. Volgens Tommelein is Facebook 'bereid de Belgische wet na te leven'. Ook de Belgische Privacycommissie heeft binnenkort nog een onderhoud met Facebook.

Vandenbroele zei in het VRT-programma Terzake dat ze Facebook heeft verlaten omdat ze de controle wil bewaken over haar gegevens. 'Wij zijn niet de klant van Facebook, maar het product', klonk het. 'We geven onze gegevens vrijwillig aan Facebook, dat deze gebruikt en er winst kan uit halen. Daar wil ik controle over hebben. Ik vind dat dat niet zomaar kan.'Het bevalt Esther Vandenbroele wel, een leven zonder Facebook. Al is de sociale netwerksite niet vollédig uit haar leven verdwenen. 'Ik zit er niet meer op, maar Facebook is toch nog altijd aanwezig. Ik krijg nog vaak berichten waarin ik aangemaand wordt te verbinden met Facebook en dingen te liken.'Verder wordt in de reportage van Terzake (zie hieronder) nog eens getoond wat Facebook sinds de invoering van zijn nieuwe gebruiksvoorwaarden op 30 januari allemaal met onze gegevens kan doen. Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein (Open VLD) had zopas een gesprek met een delegatie van Facebook over het privacybeleid. Volgens Tommelein is Facebook 'bereid de Belgische wet na te leven'. Ook de Belgische Privacycommissie heeft binnenkort nog een onderhoud met Facebook.