Er is een eerste officiële versie van FIDO (Fast Identity Online) vrijgegeven, een open beveiligingsstandaard die het wachtwoord moet doen vergeten. Onder meer Google, Samsung en Microsoft steunen de standaard.

FIDO stelt je in de gelegenheid in te loggen bij apps via een authenticatiemethode naar keuze die op je apparaat aanwezig is: een vingerafdrukscanner, security-chips, stem -of gezichtsherkenning...

Het systeem bestaat al enige tijd - Nok Nok, het bedrijf erachter, werd in 2012 opgericht -, maar nu is versie 1.0 van de standaard uitgebracht. Die is efficiënter en stabieler, schrijf The Verge.

Ontwikkelaars kunnen deze FIDO-standaard implementeren in hun apps en andere diensten. Enkele tech-giganten deden dat al: Google (met zijn 'USB-key'), Samsung (om met de vingerafdrukscanner in te loggen op de native PayPal-app), Microsoft, BlackBerry, Yahoo, Netflix, Qualcomm, Visa... Nok Nok maakte ook Apple's TouchID-scanner compatibel.

Zoals bij elke standaard, hangt het succes van FIDO af van hoe breed het geaccepteerd wordt door de ontwikkelaars.

Er is een eerste officiële versie van FIDO (Fast Identity Online) vrijgegeven, een open beveiligingsstandaard die het wachtwoord moet doen vergeten. Onder meer Google, Samsung en Microsoft steunen de standaard.FIDO stelt je in de gelegenheid in te loggen bij apps via een authenticatiemethode naar keuze die op je apparaat aanwezig is: een vingerafdrukscanner, security-chips, stem -of gezichtsherkenning... Het systeem bestaat al enige tijd - Nok Nok, het bedrijf erachter, werd in 2012 opgericht -, maar nu is versie 1.0 van de standaard uitgebracht. Die is efficiënter en stabieler, schrijf The Verge. Ontwikkelaars kunnen deze FIDO-standaard implementeren in hun apps en andere diensten. Enkele tech-giganten deden dat al: Google (met zijn 'USB-key'), Samsung (om met de vingerafdrukscanner in te loggen op de native PayPal-app), Microsoft, BlackBerry, Yahoo, Netflix, Qualcomm, Visa... Nok Nok maakte ook Apple's TouchID-scanner compatibel. Zoals bij elke standaard, hangt het succes van FIDO af van hoe breed het geaccepteerd wordt door de ontwikkelaars.