‘Dit wordt de iPhone 5SE’

© .

Als we uitgelekte ontwerptekeningen mogen geloven zal de iPhone 5SE, het 4 inch toestel dat Apple op 15 maart vermoedelijk zal presenteren, veel weghebben van de iPhone 6 en iPhone 6S. Er wordt al langer verwacht dat Apple weer een iPhone met het formaat van de iPhone 5 op de markt zal brengen.

De tekeningen zijn afkomstigvan Steve Hemmerstoffer van OnLeaks, die ze beweert te hebben ontvangen van iemand die dichtbij Apple’s ontwerpproces staat.

De telefoon ziet er als de tekeningen kloppen uit als een iPhone 6-mini, al zijn er een paar kleine verschillen. De vergrendelknop zit bijvoorbeeld niet meer aan de zijkant, maar bovenop – zoals ook bij de iPhone 5 het geval was. Ook zijn er aan de onderzijde twee roosters om het geluid door te laten in plaats van een bij de iPhone 6, schrijft iCulture. Dit zal zijn om meer geluid door te laten. De ontwerptekeningen komen daardoor niet volledig overeen met de foto’s die eind januari lekten – zie onderstaande foto.

'Dit wordt de iPhone 5SE'
© One More Thing

Die foto’s lijken wel erg veel op een kleine iPhone 6. Zo krijgt de iPhone 5SE vermoedelijk TouchID en de A9-chip die ook de iPhone 6 heeft.

Deze kleinere iPhone is de opvolger van de iPhone 5c en zal beschikbaar komen als 16GB- en 64GB-model vanaf €509,-, net zo duur als de iPhone 5s.

Verwacht wordt dat dit nieuwe toestel samen met de iPad Air 3 aangekondigd wordt op het evenement dat Apple op 15 maart organiseert. Drie dagen later zou hij vervolgens in de winkel moeten liggen.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content