Waar 'groter' op de vorige presentaties een belangrijk woord was, zal het nu vooral om kleiner gaan. Het duurde lang voordat Apple in navolging van Samsung en andere Android-fabrikanten naar een groter scherm ging. Maar bij de iPhone 6 moest het bedrijf eraan geloven. Toch lijken ze in Cupertino te denken dat er nog altijd een markt is voor kleine toestellen - er zijn immers genoeg mensen met kleine handen.

Sinds 2014 is er geen 4-inch toestel meer verschenen, maar dat moet nu met de iPhone 5SE die maandag gepresenteerd wordt wel het geval zijn. Daarmee wordt hij net zo groot als de iPhone 5 en 5S. Daar houden de vergelijking met de iPhone 5 wel op, want het design heeft veel weg van de 6.

Want ook intern komt hij op sommige vlakken overeen. Hij krijgt dezelfde processor mee, een A9- en M9, die ook in de 6S zaten. Maar omdat het om een goedkoper toestel gaat dan de vlaggenschepen, moet er ergens op ingeleverd worden. Zo blijft het geheugen op 1GB steken, in plaats van de 2GB die de iPhone 6 heeft. Ook is de camera die van de 6 in plaats van de 6S, met 8 megapixels.

Op het gebied van opslag zal vermoedelijk 16GB voorzien zijn voor het instapmodel en het wat duurdere toestel heeft 64GB.

De prijs zal vermoedelijk tussen de 400 en 500 dollar zitten. Mogelijk wordt hij in de eerste landen al op 25 maart - dezelfde week dus - al verkocht.

iPad

Naast de iPhone zijn de ogen gericht op een nieuwe iPad. Op dat gebied gebeurt er al jaren weinig, en de enige in het oog springende verandering was de enorme iPad Pro. Hier komt nu vermoedelijk een opvolger van die een stuk kleiner is. De grote broer is 12,9 inch groot. De iPad Pro die nu verwacht wordt zal vermoedelijk 9,7 inch zijn. Verder zal hij onder de motorkap weinig verschillen van zijn grote broer. Over de prijs is nog niet veel bekend.

(WK)

Waar 'groter' op de vorige presentaties een belangrijk woord was, zal het nu vooral om kleiner gaan. Het duurde lang voordat Apple in navolging van Samsung en andere Android-fabrikanten naar een groter scherm ging. Maar bij de iPhone 6 moest het bedrijf eraan geloven. Toch lijken ze in Cupertino te denken dat er nog altijd een markt is voor kleine toestellen - er zijn immers genoeg mensen met kleine handen.Sinds 2014 is er geen 4-inch toestel meer verschenen, maar dat moet nu met de iPhone 5SE die maandag gepresenteerd wordt wel het geval zijn. Daarmee wordt hij net zo groot als de iPhone 5 en 5S. Daar houden de vergelijking met de iPhone 5 wel op, want het design heeft veel weg van de 6.Want ook intern komt hij op sommige vlakken overeen. Hij krijgt dezelfde processor mee, een A9- en M9, die ook in de 6S zaten. Maar omdat het om een goedkoper toestel gaat dan de vlaggenschepen, moet er ergens op ingeleverd worden. Zo blijft het geheugen op 1GB steken, in plaats van de 2GB die de iPhone 6 heeft. Ook is de camera die van de 6 in plaats van de 6S, met 8 megapixels. Op het gebied van opslag zal vermoedelijk 16GB voorzien zijn voor het instapmodel en het wat duurdere toestel heeft 64GB.De prijs zal vermoedelijk tussen de 400 en 500 dollar zitten. Mogelijk wordt hij in de eerste landen al op 25 maart - dezelfde week dus - al verkocht. iPadNaast de iPhone zijn de ogen gericht op een nieuwe iPad. Op dat gebied gebeurt er al jaren weinig, en de enige in het oog springende verandering was de enorme iPad Pro. Hier komt nu vermoedelijk een opvolger van die een stuk kleiner is. De grote broer is 12,9 inch groot. De iPad Pro die nu verwacht wordt zal vermoedelijk 9,7 inch zijn. Verder zal hij onder de motorkap weinig verschillen van zijn grote broer. Over de prijs is nog niet veel bekend.(WK)