De gegevens kwamen vrij via de Audience Optimization-tool van Facebook. Dit programma geeft weer waarin Facebook zijn gebruikers categoriseert en hoeveel mensen binnen die categorie horen. Hierdoor kunnen beheerders van Facebookpagina's hun doelgroep makkelijker specificeren, maar valt er ook veel af te lezen.

The Verge maakte daarom een lijst met 282.000 interesses van Facebookgebruikers. Omdat die lijst wel heel lang was en het overzicht er door verdween, werd het uiteindelijk beperkt tot 2001 interesses.

Veel van de pagina's die gevolgd worden liggen voor de hand; zo staan er veel beroemdheden tussen. Toch is het opmerkelijk dat het Japanse popduo Puffy AmiYumi (139.218.340) Beyoncé (80.634.320) verslaat. De Minions (75.372.780) zijn dan weer populairder dan Kanye West (74.589.850).

The Verge
© The Verge

Maar beroemdheden en films liggen voor de hand om te liken. Andere opmerkelijke categorieën zijn zonden (88 miljoen geinteresseerden) en verveling (81 miljoen). Huilen is ook zeer populair (41 miljoen) en afgunst (28 miljoen) doet het ook bijzonder goed.

Maar ondanks de populariteit van populariteit de onderwerpen met een negatieve lading, overwinnen de liefde (839 miljoen) en geluk (571 miljoen).

Lager op de lijst komen de vreemde interesses naar voren, zo heeft narcistische ouder een publiek van 41.600.

The Verge
© The Verge

Technology doet het zeer goed op Facebook. Na het sociale netwerk zelf (1,4 miljard) heeft Technology 1,3 miljard geïnteresseerden. Op het gebied van gadgets is Apple dominant. De iPhone is zelfs verreweg het populairste gadget op het sociale netwerk.

The Verge
© The Verge

Bij de Amerikaanse presidentskandidaten doet Republikein Donald Trump het dan weer bijzonder goed. Niet verwonderlijk, aangezien hij veelvuldig gebruik maakt van sociale media door daar persoonlijk zijn mening naar buiten te brengen. Bernie Saunders doet het dan weer bij de Democraten bijzonder goed. Hij won het in Iowa net niet van Hillary Clinton, maar onder zijn aanhang zitten zeer veel jongeren - dat is terug te zien in de cijfers van Facebook. Hillary Clinton is pas terug te vinden op plek acht.

The Verge
© The Verge

Kijk voor een volledige lijst op de site van The Verge.

De gegevens kwamen vrij via de Audience Optimization-tool van Facebook. Dit programma geeft weer waarin Facebook zijn gebruikers categoriseert en hoeveel mensen binnen die categorie horen. Hierdoor kunnen beheerders van Facebookpagina's hun doelgroep makkelijker specificeren, maar valt er ook veel af te lezen.The Verge maakte daarom een lijst met 282.000 interesses van Facebookgebruikers. Omdat die lijst wel heel lang was en het overzicht er door verdween, werd het uiteindelijk beperkt tot 2001 interesses. Veel van de pagina's die gevolgd worden liggen voor de hand; zo staan er veel beroemdheden tussen. Toch is het opmerkelijk dat het Japanse popduo Puffy AmiYumi (139.218.340) Beyoncé (80.634.320) verslaat. De Minions (75.372.780) zijn dan weer populairder dan Kanye West (74.589.850). Maar beroemdheden en films liggen voor de hand om te liken. Andere opmerkelijke categorieën zijn zonden (88 miljoen geinteresseerden) en verveling (81 miljoen). Huilen is ook zeer populair (41 miljoen) en afgunst (28 miljoen) doet het ook bijzonder goed. Maar ondanks de populariteit van populariteit de onderwerpen met een negatieve lading, overwinnen de liefde (839 miljoen) en geluk (571 miljoen).Lager op de lijst komen de vreemde interesses naar voren, zo heeft narcistische ouder een publiek van 41.600.Technology doet het zeer goed op Facebook. Na het sociale netwerk zelf (1,4 miljard) heeft Technology 1,3 miljard geïnteresseerden. Op het gebied van gadgets is Apple dominant. De iPhone is zelfs verreweg het populairste gadget op het sociale netwerk.Bij de Amerikaanse presidentskandidaten doet Republikein Donald Trump het dan weer bijzonder goed. Niet verwonderlijk, aangezien hij veelvuldig gebruik maakt van sociale media door daar persoonlijk zijn mening naar buiten te brengen. Bernie Saunders doet het dan weer bij de Democraten bijzonder goed. Hij won het in Iowa net niet van Hillary Clinton, maar onder zijn aanhang zitten zeer veel jongeren - dat is terug te zien in de cijfers van Facebook. Hillary Clinton is pas terug te vinden op plek acht.Kijk voor een volledige lijst op de site van The Verge.