Sinds april 2016 zijn in ons land de regels voor het vliegen met een drone vastgelegd. Professionelen en gevorderde amateurs moeten een opleiding volgen en een examen afleggen, maar er zijn ook een aantal regels waar ook de recreatieve dronepiloot zich aan moet houden.

Zo herinnert de FOD er onder meer aan dat je vóór elke vlucht je drone moet controleren en dat je enkel bij daglicht en goed weer mag vliegen. Je mag met je drone ook alleen boven privéterrein en niet hoger dan tien meter vliegen. Publieke ruimtes en zeker risicozones zoals industriële complexen, nucleaire installaties en gevangenissen zijn te vermijden, net als luchthavens en spoor-, water- en autosnelwegen.

Sinds april 2016 zijn in ons land de regels voor het vliegen met een drone vastgelegd. Professionelen en gevorderde amateurs moeten een opleiding volgen en een examen afleggen, maar er zijn ook een aantal regels waar ook de recreatieve dronepiloot zich aan moet houden. Zo herinnert de FOD er onder meer aan dat je vóór elke vlucht je drone moet controleren en dat je enkel bij daglicht en goed weer mag vliegen. Je mag met je drone ook alleen boven privéterrein en niet hoger dan tien meter vliegen. Publieke ruimtes en zeker risicozones zoals industriële complexen, nucleaire installaties en gevangenissen zijn te vermijden, net als luchthavens en spoor-, water- en autosnelwegen.