De lijst is samengesteld door Statista en baseert zich op data van Dow Jones VentureSource en de Wall Street Journal. De voornaamste nieuwkomer is WeWork, dat coworkingruimtes beschikbaar stelt en door een nieuwe investeringsronde nu op 16 miljard dollar wordt gewaardeerd.

Infographic: The 10 Most Valuable Start-Ups in the World | Statista

Uber en Airbnb worden al snel genoemd als het voorbeeld onder de startups. Al is de definitie van een startup bij Statista wel erg breed. Zo staat data-analysebedrijf Panaltir op de vierde plaats, terwijl het bedrijf al sinds 2004 bestaat. Ook Flipkart bestaat al sinds 2007, Airbnb sinds 2008 en Uber blaast deze maand zeven kaasjes uit.

De lijst is samengesteld door Statista en baseert zich op data van Dow Jones VentureSource en de Wall Street Journal. De voornaamste nieuwkomer is WeWork, dat coworkingruimtes beschikbaar stelt en door een nieuwe investeringsronde nu op 16 miljard dollar wordt gewaardeerd. Uber en Airbnb worden al snel genoemd als het voorbeeld onder de startups. Al is de definitie van een startup bij Statista wel erg breed. Zo staat data-analysebedrijf Panaltir op de vierde plaats, terwijl het bedrijf al sinds 2004 bestaat. Ook Flipkart bestaat al sinds 2007, Airbnb sinds 2008 en Uber blaast deze maand zeven kaasjes uit.