De 'Carpool Karaoke' die de Britse presentator James Corden samen met Adele opnam voor de Late Late Show ging snel de wereld rond en werd ook in ons land de meest bekeken YouTube video van 2016.

Belgen blijven ook fan van talentenjachten. Twee opvallende momenten uit Britain's Got Talent, waarin juryleden op de Golden Buzzer drukken en de kandidaat rechtstreeks doorgaat naar de halve finale, halen de Belgische YouTube top 10: de dansende Storm Troopers en een 12-jarig meisje met opvallend zangtalent.

Kevin De Bruyne

Op de derde plaats staat Belgisch voetbaltalent: Kevin De Bruyne moet het in de video afleggen tegen Ilyas Touba, de Belgische wereldkampioen Panna, een potje voetbal waarbij je één tegen één speelt en de bal door de benen van je tegenstander moet spelen om te winnen.

Ook de K3 hype haalt de YouTube Rewind 2016 top 10, zij het dan met een parodie. In Tegen De Sterren Op toont een Kristel die de nieuwe K3-meisjes klaarstoomt en begeleidt, maar zelf niet zo goed afscheid kan nemen.

Franse YouTube-creators doen het goed

Maar liefst 5 video's uit de Belgische top 10 zijn van Franse YouTube-creators. De komische video's van Norman en Cyprien halen telkens miljoenen views en zijn intussen vaste waarden geworden in ons land. Vriendschap, vaders, Nintendo, Pokémon Go en zelfs YouTube vormen het onderwerp van grappige video's die gesmaakt worden. Opvallend: de episode 'CARTOUCHE' van Cyprien duurt meer dan 20 minuten. Dit toont aan dat YouTube content steeds meer als TV-content geproduceerd en geconsumeerd wordt.

De volledige lijst van top YouTube video's voor België voor 2016:

  1. The Late Late Show with James Corden - Adele Carpool Karaoke
  2. Britain's Got Talent - Boogie Storm make Simon's dream come true! | Auditions Week 5 | Britain's Got Talent 2016
  3. ElitefreestyleTV - KEVIN DE BRUYNE vs. PANNA CHAMPION @ Orange event
  4. CYPRIEN - LA CARTOUCHE
  5. CYPRIEN - POKÉMON GO
  6. VTM - Wij Zijn K3: Dansrepetitie | Tegen de Sterren Op | VTM
  7. NORMAN - LES PAPAS
  8. Britain's Got Talent - Beau Dermott is Amanda Holden's golden girl | Week 1 Auditions | Britain's Got Talent 2016
  9. NORMAN feat NATOO - FRIENDZONE
  10. CYPRIEN - LE PATRON DE YOUTUBE

YouTube in cijfers

Dagelijks bezoeken meer dan 2,8 miljoen mensen in België het platform, wat van YouTube de 4de grootste 'TV-zender' in Vlaanderen maakt. In Wallonië prijkt YouTube zelfs op de derde plek. 60 procent van de mensen die via YouTube kijken zijn 35 jaar of ouder. 15- tot 29-jarigen kijken gemiddeld 36 minuten YouTube per dag, 30- tot 39-jarigen 22 minuten. Elke dag kijkt 33 procent van 15- tot 29-jarigen YouTube op hun smartphone. Wereldwijd heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers, bijna een derde van alle mensen die het internet gebruiken.

(WK)

De 'Carpool Karaoke' die de Britse presentator James Corden samen met Adele opnam voor de Late Late Show ging snel de wereld rond en werd ook in ons land de meest bekeken YouTube video van 2016.Belgen blijven ook fan van talentenjachten. Twee opvallende momenten uit Britain's Got Talent, waarin juryleden op de Golden Buzzer drukken en de kandidaat rechtstreeks doorgaat naar de halve finale, halen de Belgische YouTube top 10: de dansende Storm Troopers en een 12-jarig meisje met opvallend zangtalent. Kevin De BruyneOp de derde plaats staat Belgisch voetbaltalent: Kevin De Bruyne moet het in de video afleggen tegen Ilyas Touba, de Belgische wereldkampioen Panna, een potje voetbal waarbij je één tegen één speelt en de bal door de benen van je tegenstander moet spelen om te winnen. Ook de K3 hype haalt de YouTube Rewind 2016 top 10, zij het dan met een parodie. In Tegen De Sterren Op toont een Kristel die de nieuwe K3-meisjes klaarstoomt en begeleidt, maar zelf niet zo goed afscheid kan nemen. Franse YouTube-creators doen het goedMaar liefst 5 video's uit de Belgische top 10 zijn van Franse YouTube-creators. De komische video's van Norman en Cyprien halen telkens miljoenen views en zijn intussen vaste waarden geworden in ons land. Vriendschap, vaders, Nintendo, Pokémon Go en zelfs YouTube vormen het onderwerp van grappige video's die gesmaakt worden. Opvallend: de episode 'CARTOUCHE' van Cyprien duurt meer dan 20 minuten. Dit toont aan dat YouTube content steeds meer als TV-content geproduceerd en geconsumeerd wordt. Dagelijks bezoeken meer dan 2,8 miljoen mensen in België het platform, wat van YouTube de 4de grootste 'TV-zender' in Vlaanderen maakt. In Wallonië prijkt YouTube zelfs op de derde plek. 60 procent van de mensen die via YouTube kijken zijn 35 jaar of ouder. 15- tot 29-jarigen kijken gemiddeld 36 minuten YouTube per dag, 30- tot 39-jarigen 22 minuten. Elke dag kijkt 33 procent van 15- tot 29-jarigen YouTube op hun smartphone. Wereldwijd heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers, bijna een derde van alle mensen die het internet gebruiken. (WK)