Heel bijzonder zijn de specificaties niet. Maar zaken als een camera (5mp), wifi, Bluetooth en 12 gigabyte bruikbare flashopslag (16 GB in totaal) zijn nuttig om te weten voor wie toepassingen wil ontwikkelen voor het project.

De opmerkelijkste feature is mogelijk de zogenaamde bone conduction transducer. Hiermee wordt de audio van het toestel via je beenderen naar je oren gestuurd. In praktijk betekent dit dat je geen aparte oortjes moet dragen om iets te beluisteren.

Het ingebouwde scherm, dat vlak voor je oog hangt, zou qua resolutie gelijkaardig zijn aan een 25 inch HD-scherm vanop een afstand van 2,5 meter. De batterij zou het een doorsnee dag uitzingen, al waarschuwt google dat dit minder kan zijn bij intensief gebruik zoals video-opname en hangouts.

Opmerkelijk genoeg raadt Google expliciet aan om de bijgeleverde micro usb oplader te gebruiken voor de beste kwaliteit op lange termijn. Dit in plaats van een van de vele standaard opladers.

Gps en sms-berichten versturen is standaard niet mogelijk met Glass. Tenzij je dit koppelt met de MyGlass Companion app op je smartphone die sinds kort beschikbaar is. Overigens is elke Bluetooth-telefoon, ongeacht of die op Android draait of niet, compatibel met het systeem.

Gisteren raakte bekend dat Google de zeer vroege testkandidaten van het project liet weten dat de eerste exemplaren van Glass er bijna aan komen. Die zogenaamde Explorer Edition kost 1.500 dollar.

Heel bijzonder zijn de specificaties niet. Maar zaken als een camera (5mp), wifi, Bluetooth en 12 gigabyte bruikbare flashopslag (16 GB in totaal) zijn nuttig om te weten voor wie toepassingen wil ontwikkelen voor het project.De opmerkelijkste feature is mogelijk de zogenaamde bone conduction transducer. Hiermee wordt de audio van het toestel via je beenderen naar je oren gestuurd. In praktijk betekent dit dat je geen aparte oortjes moet dragen om iets te beluisteren.Het ingebouwde scherm, dat vlak voor je oog hangt, zou qua resolutie gelijkaardig zijn aan een 25 inch HD-scherm vanop een afstand van 2,5 meter. De batterij zou het een doorsnee dag uitzingen, al waarschuwt google dat dit minder kan zijn bij intensief gebruik zoals video-opname en hangouts.Opmerkelijk genoeg raadt Google expliciet aan om de bijgeleverde micro usb oplader te gebruiken voor de beste kwaliteit op lange termijn. Dit in plaats van een van de vele standaard opladers.Gps en sms-berichten versturen is standaard niet mogelijk met Glass. Tenzij je dit koppelt met de MyGlass Companion app op je smartphone die sinds kort beschikbaar is. Overigens is elke Bluetooth-telefoon, ongeacht of die op Android draait of niet, compatibel met het systeem.Gisteren raakte bekend dat Google de zeer vroege testkandidaten van het project liet weten dat de eerste exemplaren van Glass er bijna aan komen. Die zogenaamde Explorer Edition kost 1.500 dollar.