HBO's streamingservice geeft kijkers toegang tot de series van het netwerk, van Game of Thrones tot Silicon Valley. Prijskaartje? 14,99 dollar per maand, zonder kabelabonnement.

Snapchat, REUTERS
Snapchat © REUTERS

Snapchat bestaat al sinds 2011, maar dit jaar kende de app een heus hoogtepunt. De beste functie van de app? 'Verhalen', waarmee gebruikers via foto's en video's kunnen tonen hoe zalig hun nachtje uit of namiddag in het park was.

Bijna twintig procent van de bestellingen in de Amerikaanse Starbucks-filialen gebeurt via de app. Die factor zal ongetwijfeld toenemen dankzij hun meest recente update: deze zorgt ervoor dat koffiedrinkers op voorhand hun bestelling en betaling in orde kunnen brengen via de app, waardoor ze niet meer in de rij moeten staan.

Periscope, eigendom van Twitter, is niet de eerste livestreaming-app op de markt. Maar om een of andere reden is het de verslavendste. Misschien is dat omdat je door een video te streamen via Periscope, gemakkelijk onmiddellijke feedback kunt krijgen van je live-publiek.

Microsoft Translator, Google Play
Microsoft Translator © Google Play

Voor veel mensen zijn camera's bijna volledig vervangen door smartphones. Dat betekent dat er veel snapshots zijn die het geheugen van onze telefoons inpalmen. Je kunt gemakkelijk van die foto's af geraken met Cleen, een verwijderprogramma waarbij je moet swipen zoals op Tinder.

Adobe Photoshop werd lange tijd gebruikt door serieuze photoshop-professionals, maar nu is een deel van die kracht ook op je smartphone te vinden. Photoshop Fix brengt de beste functies van de bewerkingsapp naar je gsm, waardoor je de foto's eerst kunt retoucheren alvorens ze met de wereld te delen.

Vertaalapps worden steeds nauwkeuriger. De laatste poging van Microsoft is een van de beste en zeer zeker een aanrader voor international reizigers.

Meestal krijgen we stress van alles wat we zien op onze smartphone. E-mails van de baas, gemiste oproepen van mama enzovoort. Je kunt een pauze nemen van al die chaos met de app - u raadt het al - Pause. Dat is een mindfulness app, waarmee je onderweg kunt mediteren.

Lifeline, Google Play
Lifeline © Google Play

Lifeline verandert wat een mobiel spelletje kan zijn. Spelers worden 'gecontacteerd' door een verloren astronaut die je in veiligheid moet loodsen. De app, die amper een dollar kost, werkt ook goed op een Apple Watch.

Soms is het moeilijk om een artikel te delen op sociale media en een bepaalde paragraaf of quote in de verf te zetten. Als je een screenshot neemt van de pagina, zal OneShot automatisch een link genereren en kun je het fragment, met bijpassende commentaar, delen. (NSK)

HBO's streamingservice geeft kijkers toegang tot de series van het netwerk, van Game of Thrones tot Silicon Valley. Prijskaartje? 14,99 dollar per maand, zonder kabelabonnement. Snapchat bestaat al sinds 2011, maar dit jaar kende de app een heus hoogtepunt. De beste functie van de app? 'Verhalen', waarmee gebruikers via foto's en video's kunnen tonen hoe zalig hun nachtje uit of namiddag in het park was.Bijna twintig procent van de bestellingen in de Amerikaanse Starbucks-filialen gebeurt via de app. Die factor zal ongetwijfeld toenemen dankzij hun meest recente update: deze zorgt ervoor dat koffiedrinkers op voorhand hun bestelling en betaling in orde kunnen brengen via de app, waardoor ze niet meer in de rij moeten staan.Periscope, eigendom van Twitter, is niet de eerste livestreaming-app op de markt. Maar om een of andere reden is het de verslavendste. Misschien is dat omdat je door een video te streamen via Periscope, gemakkelijk onmiddellijke feedback kunt krijgen van je live-publiek.Voor veel mensen zijn camera's bijna volledig vervangen door smartphones. Dat betekent dat er veel snapshots zijn die het geheugen van onze telefoons inpalmen. Je kunt gemakkelijk van die foto's af geraken met Cleen, een verwijderprogramma waarbij je moet swipen zoals op Tinder.Adobe Photoshop werd lange tijd gebruikt door serieuze photoshop-professionals, maar nu is een deel van die kracht ook op je smartphone te vinden. Photoshop Fix brengt de beste functies van de bewerkingsapp naar je gsm, waardoor je de foto's eerst kunt retoucheren alvorens ze met de wereld te delen.Vertaalapps worden steeds nauwkeuriger. De laatste poging van Microsoft is een van de beste en zeer zeker een aanrader voor international reizigers.Meestal krijgen we stress van alles wat we zien op onze smartphone. E-mails van de baas, gemiste oproepen van mama enzovoort. Je kunt een pauze nemen van al die chaos met de app - u raadt het al - Pause. Dat is een mindfulness app, waarmee je onderweg kunt mediteren.Lifeline verandert wat een mobiel spelletje kan zijn. Spelers worden 'gecontacteerd' door een verloren astronaut die je in veiligheid moet loodsen. De app, die amper een dollar kost, werkt ook goed op een Apple Watch.Soms is het moeilijk om een artikel te delen op sociale media en een bepaalde paragraaf of quote in de verf te zetten. Als je een screenshot neemt van de pagina, zal OneShot automatisch een link genereren en kun je het fragment, met bijpassende commentaar, delen. (NSK)