In Brussel vond dit weekend de tweede Europese VR-Hackathon plaats. Tijdens het evenement, georganiseerd door MIC Brussel en impulse.brussels kregen een twaalftal teams twee dagen om een nieuwe VR-applicatie in elkaar te boksen. Deze 'serious VR-hackathon' concentreerde zich voor een keer niet op de typische virtual reality games, maar op toepassingen in de gezondheidszorg, handel, vastgoed en dataweergave.

Dit zijn de winnende projecten:

  • Beste Pitch ging naar SHROOM. Deze Nederlanders hadden het beste idee, met een app waarin je de gevolgen van paddenstoelverbruik aan den (virtuele) lijve ondervindt .
  • Best Company : de Proximus prijs voor beste bedrijfje ging naar Bebop, dat een tool maakte waarmee personen met een handicap de wereld kunnen verkennen aan de schouder van een valide.
  • Best of Show VR Project: Curious Craft. Bezoekers van een beurs of een evenement kunnen hiermee diverse attracties beleven met behulp van grote schermen.
  • Best of Show VR Startup: ASSESS VR. Zowaar met een hr-app. Hiermee kunnen bedrijven makkelijker nieuw talent evalueren en aanwerven door ze onder te dompelen in verschillende situaties die ze in hun job kunnen tegenkomen. ASSESS VR wint hiermee een plaatsje in een VC versnellingsprogramma in Silicon Valley.

Andere projecten die net naast de prijzen vielen richtten zich onder meer op virtuele concerten en een virtuele school bij waarin je leert vuurspuwen.

In Brussel vond dit weekend de tweede Europese VR-Hackathon plaats. Tijdens het evenement, georganiseerd door MIC Brussel en impulse.brussels kregen een twaalftal teams twee dagen om een nieuwe VR-applicatie in elkaar te boksen. Deze 'serious VR-hackathon' concentreerde zich voor een keer niet op de typische virtual reality games, maar op toepassingen in de gezondheidszorg, handel, vastgoed en dataweergave.Dit zijn de winnende projecten: Andere projecten die net naast de prijzen vielen richtten zich onder meer op virtuele concerten en een virtuele school bij waarin je leert vuurspuwen.