Diverse overheidsinstanties, waaronder de FBI, onderzoeken de hacks, aldus CNN. Ze denken dat de digitale inbraken deel uitmaken van een bredere campagne, waarvan ook de Democratische Partij doelwit werd. Een week voor de Democratische conventie vorige maand publiceerde Wikileaks een verzameling e-mails die de hackers buitmaakten bij het Democratisch Nationaal Comité.

Een woordvoerder van The New York Times wilde de berichtgeving van CNN bevestigen noch ontkennen. ''Net als de meeste nieuwsorganisaties zijn we waakzaam voor mogelijke hacks in onze systemen. We zullen niet ingaan op specifieke pogingen.''

(ANP/WK)

Diverse overheidsinstanties, waaronder de FBI, onderzoeken de hacks, aldus CNN. Ze denken dat de digitale inbraken deel uitmaken van een bredere campagne, waarvan ook de Democratische Partij doelwit werd. Een week voor de Democratische conventie vorige maand publiceerde Wikileaks een verzameling e-mails die de hackers buitmaakten bij het Democratisch Nationaal Comité.Een woordvoerder van The New York Times wilde de berichtgeving van CNN bevestigen noch ontkennen. ''Net als de meeste nieuwsorganisaties zijn we waakzaam voor mogelijke hacks in onze systemen. We zullen niet ingaan op specifieke pogingen.''(ANP/WK)