De nieuwe drone van DJI lijkt veel op de eerdere DJI Phantom 4. Zo heeft hij een 4K-camera, maakt 12 megapixel fotos en is 90 graden te draaien. Hij kan bovendien mensen en objecten automatisch volgen. Met een nieuwe modus kan hij ook objecten ontwijken en een vaste hoogte aanhouden van 30 centimeter tot 10 meter boven de grond.

Het grootste verschil met de Phantom 4 is dat de Mavic Pro opvouwbaar is. Zo is hij een stuk compacter en dus makkelijker mee te nemen. Daarbij heeft DJI niet hoeven inbinden op kwaliteit want hij kan 27 minuten vliegen met een topsnelheid van 65 km/u. Met de nieuwe - eveneens kleinere - afstandsbediening kan je via het scherm van je smartphone de camera bedienen. Met een speciale videobril kan je via de camera meekijken, zoals vaak gebruikt wordt bij droneraces. Op je smartphone zijn de beelden vervolgens te editten, maar je kan ook voor een livestream op bijvoorbeeld Facebook kiezen.

De DJI Mavic Pro kost zonder afstandsbediening 750 dollar en met een controller 1.000 dollar. Wat de prijzen in Europa zijn is nog niet bekend. Volgende maand is de Mavic Pro te koop.

GoPro Karma is duurder

Vorige week presenteerde GoPro de langverwachte drone van het bedrijf: de Karma. Op veel vlakken komt die drone overeen met de DJI Mavic Pro, alleen werkt hij met een aparte camera. Bij DJI zit die ingebouwd, en bij GoPro moet je Hero 5 Black of Hero 5 Session aan bevestigen. Dit betekent dat het pakket samen 1170 dollar kost.

De nieuwe drone van DJI lijkt veel op de eerdere DJI Phantom 4. Zo heeft hij een 4K-camera, maakt 12 megapixel fotos en is 90 graden te draaien. Hij kan bovendien mensen en objecten automatisch volgen. Met een nieuwe modus kan hij ook objecten ontwijken en een vaste hoogte aanhouden van 30 centimeter tot 10 meter boven de grond.Het grootste verschil met de Phantom 4 is dat de Mavic Pro opvouwbaar is. Zo is hij een stuk compacter en dus makkelijker mee te nemen. Daarbij heeft DJI niet hoeven inbinden op kwaliteit want hij kan 27 minuten vliegen met een topsnelheid van 65 km/u. Met de nieuwe - eveneens kleinere - afstandsbediening kan je via het scherm van je smartphone de camera bedienen. Met een speciale videobril kan je via de camera meekijken, zoals vaak gebruikt wordt bij droneraces. Op je smartphone zijn de beelden vervolgens te editten, maar je kan ook voor een livestream op bijvoorbeeld Facebook kiezen. De DJI Mavic Pro kost zonder afstandsbediening 750 dollar en met een controller 1.000 dollar. Wat de prijzen in Europa zijn is nog niet bekend. Volgende maand is de Mavic Pro te koop.GoPro Karma is duurderVorige week presenteerde GoPro de langverwachte drone van het bedrijf: de Karma. Op veel vlakken komt die drone overeen met de DJI Mavic Pro, alleen werkt hij met een aparte camera. Bij DJI zit die ingebouwd, en bij GoPro moet je Hero 5 Black of Hero 5 Session aan bevestigen. Dit betekent dat het pakket samen 1170 dollar kost.