In Sydney slaagde een onbekende er gisteren in een (valse) 'kraagbom' rond de nek van de Australische Madeleine Pulver te bevestigen. Mogelijk in een poging de familie van het 18-jarige meisje af te persen. Madeleine is de dochter van William Pulver, ceo van het vooraanstaande Australische spraaktechnologiebedrijf Appen Butler Hill.

10 uur lang was het bang afwachten voor Madeleine Pulver alvorens experts van de politie haar konden bevrijden van de 'bom' die rond haar nek was bevestigd door een inbreker. De kraagbom zelf bleek uiteindelijk geen explosieven te bevatten. Het meisje zou het goed stellen.

Aan het toestel bleek volgens sommige bronnen een briefje te hangen met de eis voor losgeld. Wellicht een poging tot afpersing dus van wat Australische media een "erg rijke familie" noemen. Vader William - "Bill" - Pulver is momenteel de ceo van het Australische spraaktechnologiebedrijf Appen Butler Hill. Tussen 2001 en 2007 was hij ook actief als president en ceo van het Amerikaanse internet- en marktonderzoeksbureau NetRatings. Daarvóór vervulde hij verschillende leidende functies bij ACNielsen.

Appen fuseerde in het voorjaar met het Amerikaanse zoek- en tekstanalysebedrijf Butler Hill. Het bedrijf heeft belangrijke referenties als Microsoft, IBM, Sony en Siemens. Ook Nuance, het bedrijf dat destijds de Lernout&Hauspie-technologie opkocht, is een Appen-klant.

In Sydney slaagde een onbekende er gisteren in een (valse) 'kraagbom' rond de nek van de Australische Madeleine Pulver te bevestigen. Mogelijk in een poging de familie van het 18-jarige meisje af te persen. Madeleine is de dochter van William Pulver, ceo van het vooraanstaande Australische spraaktechnologiebedrijf Appen Butler Hill. 10 uur lang was het bang afwachten voor Madeleine Pulver alvorens experts van de politie haar konden bevrijden van de 'bom' die rond haar nek was bevestigd door een inbreker. De kraagbom zelf bleek uiteindelijk geen explosieven te bevatten. Het meisje zou het goed stellen. Aan het toestel bleek volgens sommige bronnen een briefje te hangen met de eis voor losgeld. Wellicht een poging tot afpersing dus van wat Australische media een "erg rijke familie" noemen. Vader William - "Bill" - Pulver is momenteel de ceo van het Australische spraaktechnologiebedrijf Appen Butler Hill. Tussen 2001 en 2007 was hij ook actief als president en ceo van het Amerikaanse internet- en marktonderzoeksbureau NetRatings. Daarvóór vervulde hij verschillende leidende functies bij ACNielsen. Appen fuseerde in het voorjaar met het Amerikaanse zoek- en tekstanalysebedrijf Butler Hill. Het bedrijf heeft belangrijke referenties als Microsoft, IBM, Sony en Siemens. Ook Nuance, het bedrijf dat destijds de Lernout&Hauspie-technologie opkocht, is een Appen-klant.