DocLedge, een Belgische specialist in beheer- en archiveringsoplossingen voor documenten en e-mails, legt momenteel de laatste hand aan een oplossing voor 'internetwatching' voor kmo's.

@rcheWeb, dat ontwikkeld is in samenwerking met het onderzoekscentrum Cetic, moet klassieke zoekopdrachten via zoekmachines efficiënter maken. De oplossing maakt het mogelijk om een query via opeenvolgende herhalingen te verfijnen of om complexe query's te genereren. Dat om websites en -pagina's, gespecialiseerde databanken, publicaties of allerhande documenten te identificeren die een bedrijf rechtstreeks kunnen interesseren. Het gaat met andere woorden om een soort geautomatiseerd 'internetwatchen': hoe staat het met specifieke producten, de marktevolutie, de concurrentie, ...

De tool werkt volgens het principe van een te personaliseren woordenboek van staakwoorden en zoekt in de volledige tekst. Ze onthoudt de zoekopdrachten en hercombineert ze nadien. De 'goed presterende' zoekopdrachten (zijnde diegene die een voldoende afgelijnde search opleveren) blijven bewaard en kunnen later opnieuw gelanceerd worden.

Vanaf dan gebeurt het nagaan van de vastgelegde bronnen automatisch of op aanvraag. De pagina's of documenten die als interessant worden bestempeld, worden bewaard. Elke verandering die zich nadien voordoet, zal automatisch per mail worden gesignaleerd.

De waarschuwingsmail herneemt de lijst met aanpassingen, de lijst met websites, pagina's en links. Via een simpele selectie van links kan de gebruiker de genoemde (onderlijnde) veranderingen bekijken en, als hij dat wenst, de gerefreshte pagina's bewaren om het surveillanceproces verder te zetten.

Het 'internetwatchen' gebeurt op de pagina van een website (en de aanpassingen ervan), op de links die die bevat en op de aanpassingen die zich voordoen op andere sites of bronnen.

DocLedge, een Belgische specialist in beheer- en archiveringsoplossingen voor documenten en e-mails, legt momenteel de laatste hand aan een oplossing voor 'internetwatching' voor kmo's. @rcheWeb, dat ontwikkeld is in samenwerking met het onderzoekscentrum Cetic, moet klassieke zoekopdrachten via zoekmachines efficiënter maken. De oplossing maakt het mogelijk om een query via opeenvolgende herhalingen te verfijnen of om complexe query's te genereren. Dat om websites en -pagina's, gespecialiseerde databanken, publicaties of allerhande documenten te identificeren die een bedrijf rechtstreeks kunnen interesseren. Het gaat met andere woorden om een soort geautomatiseerd 'internetwatchen': hoe staat het met specifieke producten, de marktevolutie, de concurrentie, ... De tool werkt volgens het principe van een te personaliseren woordenboek van staakwoorden en zoekt in de volledige tekst. Ze onthoudt de zoekopdrachten en hercombineert ze nadien. De 'goed presterende' zoekopdrachten (zijnde diegene die een voldoende afgelijnde search opleveren) blijven bewaard en kunnen later opnieuw gelanceerd worden. Vanaf dan gebeurt het nagaan van de vastgelegde bronnen automatisch of op aanvraag. De pagina's of documenten die als interessant worden bestempeld, worden bewaard. Elke verandering die zich nadien voordoet, zal automatisch per mail worden gesignaleerd. De waarschuwingsmail herneemt de lijst met aanpassingen, de lijst met websites, pagina's en links. Via een simpele selectie van links kan de gebruiker de genoemde (onderlijnde) veranderingen bekijken en, als hij dat wenst, de gerefreshte pagina's bewaren om het surveillanceproces verder te zetten. Het 'internetwatchen' gebeurt op de pagina van een website (en de aanpassingen ervan), op de links die die bevat en op de aanpassingen die zich voordoen op andere sites of bronnen.