Google heeft ervoor gezorgd dat de documentaire van Lesley Chilcott nog voordat ie in première gaat in diverse filmzalen deze week gratis te zien is op YouTube. Susan Wojcicki, CEO van YouTube, zei onlangs op een conferentie van vrouwen in de techniek (The Grace Hopper Celebration of Women in Computing) dat er drie misvattingen heersen onder meisjes over programmeren. "Ze denken vaak dat het saai is, dat ze er toch niet goed in zijn en dat ze niet in gezelschap van programmeurs willen worden gezien."

Eerst op YouTube

Aan deze misvattingen wil Google, eigenaar van YouTube, wat doen. Op dit moment is 22,2 procent van alle softwareontwikkelaars wereldwijd een vrouw. Vorig jaar lanceerde Google het programma Made with Code om meisjes aan te moedigen informatica te studeren. En nu is het dus een partnerschap aangegaan met documentairemaakster Chilcott. Zij vond het een goed idee om de documentaire als eerste op YouTube te vertonen, omdat tieners daar het beste te bereiken zijn. De documentaire is tot en met aanstaande donderdag gratis te zien.

Wedstrijd voor app-ontwikkeling

CodeGirl gaat over Technovation, een wedstrijd waarin middelbare schoolmeisjes over de hele wereld drie maanden de tijd krijgen om een app te bouwen die een probleem in hun omgeving oplost. Chilcott volgt de inspanningen van teams uit onder meer Brazilië, Moldavië, Nigeria en India. De winnaars in twee categorieën (onder de 14 jaar en boven de 14 jaar) krijgen ieder een prijs van 10.000 dollar.

De documentaire wordt onder de aandacht gebracht door diverse Amerikaanse beroemdheden, waaronder model en actrice Jessica Alba. Alba heeft Honest Company opgericht, dat online ecovriendelijke beautyproducten levert en zij benadrukt het belang van technologie voor meiden die succesvol willen worden.

Bron: Automatiseringgids

Google heeft ervoor gezorgd dat de documentaire van Lesley Chilcott nog voordat ie in première gaat in diverse filmzalen deze week gratis te zien is op YouTube. Susan Wojcicki, CEO van YouTube, zei onlangs op een conferentie van vrouwen in de techniek (The Grace Hopper Celebration of Women in Computing) dat er drie misvattingen heersen onder meisjes over programmeren. "Ze denken vaak dat het saai is, dat ze er toch niet goed in zijn en dat ze niet in gezelschap van programmeurs willen worden gezien." Eerst op YouTubeAan deze misvattingen wil Google, eigenaar van YouTube, wat doen. Op dit moment is 22,2 procent van alle softwareontwikkelaars wereldwijd een vrouw. Vorig jaar lanceerde Google het programma Made with Code om meisjes aan te moedigen informatica te studeren. En nu is het dus een partnerschap aangegaan met documentairemaakster Chilcott. Zij vond het een goed idee om de documentaire als eerste op YouTube te vertonen, omdat tieners daar het beste te bereiken zijn. De documentaire is tot en met aanstaande donderdag gratis te zien.Wedstrijd voor app-ontwikkelingCodeGirl gaat over Technovation, een wedstrijd waarin middelbare schoolmeisjes over de hele wereld drie maanden de tijd krijgen om een app te bouwen die een probleem in hun omgeving oplost. Chilcott volgt de inspanningen van teams uit onder meer Brazilië, Moldavië, Nigeria en India. De winnaars in twee categorieën (onder de 14 jaar en boven de 14 jaar) krijgen ieder een prijs van 10.000 dollar. De documentaire wordt onder de aandacht gebracht door diverse Amerikaanse beroemdheden, waaronder model en actrice Jessica Alba. Alba heeft Honest Company opgericht, dat online ecovriendelijke beautyproducten levert en zij benadrukt het belang van technologie voor meiden die succesvol willen worden.Bron: Automatiseringgids