In de documenten staat dat Apple in mei mensen van GoMentum Station heeft ontmoet. Die voormalige basis heeft een oppervlakte van 2.100 are en wordt momenteel omgevormd tot een zwaar beveiligde testomgeving voor autonoom rijdende wagens.

The Guardian kon de documenten opvragen omdat de documenten van GoMentum Station overheidsdocumenten zijn die onder de openbaarheid van bestuur vallen. Daaruit leert de krant dat Apple de timing en beschikbaarheid van de basis wil kennen.

De geruchten over Apple's zelfrijdende wagen, Project Titan, circuleren al langer. Onder meer nadat het bedrijf topmensen van andere autofabrikanten in huis haalde. Maar het is de eerste keer dat er zwart op wit staat dat het bedrijf actief zoekt naar locaties met als doel om autonome voertuigen te testen.

De voormalige legerbasis is voor Apple interessant omdat ze in de omgeving van Silicon Valley ligt en tegelijk wordt bewaakt door het leger. Dat maakt het voor Apple ideaal om in alle discretie aan een zelfrijdende wagen te sleutelen. Onder meer Mercedes en Honda zouden er al experimenten hebben uitgevoerd.

Google, Tesla en Volkswagen hebben al een tijdje toestemming om in californië op de gewone baan te testen, maar dat betekent ook dat ze hun zelfrijdende wagens aan het publiek moeten tonen, iets wat Apple waarschijnlijk niet wil doen voor het product op punt staat.

In de documenten staat dat Apple in mei mensen van GoMentum Station heeft ontmoet. Die voormalige basis heeft een oppervlakte van 2.100 are en wordt momenteel omgevormd tot een zwaar beveiligde testomgeving voor autonoom rijdende wagens.The Guardian kon de documenten opvragen omdat de documenten van GoMentum Station overheidsdocumenten zijn die onder de openbaarheid van bestuur vallen. Daaruit leert de krant dat Apple de timing en beschikbaarheid van de basis wil kennen.De geruchten over Apple's zelfrijdende wagen, Project Titan, circuleren al langer. Onder meer nadat het bedrijf topmensen van andere autofabrikanten in huis haalde. Maar het is de eerste keer dat er zwart op wit staat dat het bedrijf actief zoekt naar locaties met als doel om autonome voertuigen te testen.De voormalige legerbasis is voor Apple interessant omdat ze in de omgeving van Silicon Valley ligt en tegelijk wordt bewaakt door het leger. Dat maakt het voor Apple ideaal om in alle discretie aan een zelfrijdende wagen te sleutelen. Onder meer Mercedes en Honda zouden er al experimenten hebben uitgevoerd.Google, Tesla en Volkswagen hebben al een tijdje toestemming om in californië op de gewone baan te testen, maar dat betekent ook dat ze hun zelfrijdende wagens aan het publiek moeten tonen, iets wat Apple waarschijnlijk niet wil doen voor het product op punt staat.