Het Europese ict-securityagentschap ENISA heeft een rapport, inclusief 'doe-het-zelf'-evaluatie, over de bescherming van de 'Critical Information Infrastructure' klaar.

Een taak van het European Network and Information Security Agency (ENISA) is de bescherming van de kritieke nationale infrastructuren en in het bijzonder van het ict-aspect ervan. De ENISA 'ad hoc' Workgroup on National Risk Management Preparedness heeft een rapport klaar over een 'governance'-kader voor de aanpak van it-gerichte risico's. Het document richt zowel op de overheid van een land, als de organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij dat 'nationaal risicobeheer'.

Naast definities en beschrijvingen van de noodzakelijke processen in het kader van dat risicobeheer, biedt het rapport ook vragenlijsten voor de overheid en organisaties om hun sterkten en zwakheden terzake te toetsen (inclusief een Excel spreadsheet om de data te evalueren). Voorts bevat het rapport ook 'check lists' om eventuele verbeteringen aan te brengen.

Het Europese ict-securityagentschap ENISA heeft een rapport, inclusief 'doe-het-zelf'-evaluatie, over de bescherming van de 'Critical Information Infrastructure' klaar. Een taak van het European Network and Information Security Agency (ENISA) is de bescherming van de kritieke nationale infrastructuren en in het bijzonder van het ict-aspect ervan. De ENISA 'ad hoc' Workgroup on National Risk Management Preparedness heeft een rapport klaar over een 'governance'-kader voor de aanpak van it-gerichte risico's. Het document richt zowel op de overheid van een land, als de organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij dat 'nationaal risicobeheer'. Naast definities en beschrijvingen van de noodzakelijke processen in het kader van dat risicobeheer, biedt het rapport ook vragenlijsten voor de overheid en organisaties om hun sterkten en zwakheden terzake te toetsen (inclusief een Excel spreadsheet om de data te evalueren). Voorts bevat het rapport ook 'check lists' om eventuele verbeteringen aan te brengen.