Sage hangt zijn wagonnetje aan de trein van bots die de grote software- en cloudspelers op de rails gezet hebben. Met Pegg stelt Sage een messaging bot voor die gebruikers toelaat om via Facebook Messenger of Slack hun financiën te beheren. Onkosten indienen, nagaan of je nog een open schuld hebt, checken of een betaling al gebeurd is: het kan door het simpelweg te vragen aan chatbot Pegg.

"Voor het eerst worden chatapps als Messenger en Slack wereldwijd méér gebruikt dan sociale media apps als Facebook", zei Kriti Sharma, hoofd van mobile product management, tijdens een presentatie op de Sage Summit in Chicago. "Zakelijke software mag dus zeker gelinkt worden aan zo'n messaging-platformen. Zeker als je weet dat messaging-apps door gebruikers gemiddeld negen keer per dag geopend worden", aldus Sharma.

Pegg is voor alle duidelijkheid géén te downloaden aparte app, maar een op messaging-platformen te raadplegen bot - in beta. Nieuwe gebruikers kunnen zich registreren op hellopegg.com.

Niet toevallig kondigt Sage ook een volledige integratie met Slack aan. Slack is de sterkst groeiende messaging-speler binnen bedrijven. "We geloven er sterk in dat de toekomst van de werkplek rond conversaties draait, waarbij gebruiksgemak én werkplezier centraal staan", aldus Sage-ceo Stephen Kelly.

Sage hangt zijn wagonnetje aan de trein van bots die de grote software- en cloudspelers op de rails gezet hebben. Met Pegg stelt Sage een messaging bot voor die gebruikers toelaat om via Facebook Messenger of Slack hun financiën te beheren. Onkosten indienen, nagaan of je nog een open schuld hebt, checken of een betaling al gebeurd is: het kan door het simpelweg te vragen aan chatbot Pegg."Voor het eerst worden chatapps als Messenger en Slack wereldwijd méér gebruikt dan sociale media apps als Facebook", zei Kriti Sharma, hoofd van mobile product management, tijdens een presentatie op de Sage Summit in Chicago. "Zakelijke software mag dus zeker gelinkt worden aan zo'n messaging-platformen. Zeker als je weet dat messaging-apps door gebruikers gemiddeld negen keer per dag geopend worden", aldus Sharma.Pegg is voor alle duidelijkheid géén te downloaden aparte app, maar een op messaging-platformen te raadplegen bot - in beta. Nieuwe gebruikers kunnen zich registreren op hellopegg.com.Niet toevallig kondigt Sage ook een volledige integratie met Slack aan. Slack is de sterkst groeiende messaging-speler binnen bedrijven. "We geloven er sterk in dat de toekomst van de werkplek rond conversaties draait, waarbij gebruiksgemak én werkplezier centraal staan", aldus Sage-ceo Stephen Kelly.