Na het vijandige bod van erp-bedrijf Infor op sectorgenoot Lawson, verwachten speculanten een tegenbod. Oracle wordt geciteerd als een belangrijke kandidaat.

Dat meldt persagentschap Bloomberg. Oracle weigerde daarover nochtans commentaar. Het bod van Infor en Golden Gate Capital staat op 11,25 dollar per aandeel of ruim 1,8 miljard dollar. Maar eerder deze week steeg het aandeel Lawson tot 11,75 dollar, wat dus op speculatie wijst. Ook het aandeel van Oracle steeg.

Voor Oracle zou Lawson interessant zijn omdat Amerikaanse ziekenhuizen nu volop de stap aan het maken zijn naar elektronische dossiers en facturatiesystemen. Lawson heeft de software daarvoor in huis. Analisten zien in die markt enorm veel waarde en verwachten dat Oracle dat ook doet. Observatoren zien weinig andere potentiële tegenbieders.

Zoals eerder vermeld heeft de machtige investeerder Carl Icahn een belangrijke vinger in de pap bij Lawson. In overnamedossiers heeft die Icahn al meermaals bewezen de nodige druk te kunnen uitoefenen op het management om het bedrijf te verkopen aan de hoogst mogelijke prijs.

Na het vijandige bod van erp-bedrijf Infor op sectorgenoot Lawson, verwachten speculanten een tegenbod. Oracle wordt geciteerd als een belangrijke kandidaat. Dat meldt persagentschap Bloomberg. Oracle weigerde daarover nochtans commentaar. Het bod van Infor en Golden Gate Capital staat op 11,25 dollar per aandeel of ruim 1,8 miljard dollar. Maar eerder deze week steeg het aandeel Lawson tot 11,75 dollar, wat dus op speculatie wijst. Ook het aandeel van Oracle steeg. Voor Oracle zou Lawson interessant zijn omdat Amerikaanse ziekenhuizen nu volop de stap aan het maken zijn naar elektronische dossiers en facturatiesystemen. Lawson heeft de software daarvoor in huis. Analisten zien in die markt enorm veel waarde en verwachten dat Oracle dat ook doet. Observatoren zien weinig andere potentiële tegenbieders. Zoals eerder vermeld heeft de machtige investeerder Carl Icahn een belangrijke vinger in de pap bij Lawson. In overnamedossiers heeft die Icahn al meermaals bewezen de nodige druk te kunnen uitoefenen op het management om het bedrijf te verkopen aan de hoogst mogelijke prijs.