De voorliefde van Chinezen voor microblogging is van zo'n aard dat bedrijven nu tegen betaling aanbieden om het aantal "volgers" van iemand te verhogen.

Zo stelt het bedrijf Yangcheng Media bijvoorbeeld voor dat wie 0,11 euro betaalt, zo'n 100 extra volgers krijgt. "Wie zou u volgen? Iemand met 2.000 fans, of iemand met 20.000 fans", zo luidt het op de website van het bedrijf, dat zo het belang van een uitgebreide gemeenschap wil promoten.

Microblogs, genre Twitter, zijn een erg populaire manier van Chinese internetgebruikers om informatie te delen, in een land waar de pers nauwlettend gecontroleerd wordt door de staat. Het land telt bijna een half miljard internetgebruikers, waarvan bijna 200 miljoen gebruik maken van microblogging.

Bron: Belga

De voorliefde van Chinezen voor microblogging is van zo'n aard dat bedrijven nu tegen betaling aanbieden om het aantal "volgers" van iemand te verhogen. Zo stelt het bedrijf Yangcheng Media bijvoorbeeld voor dat wie 0,11 euro betaalt, zo'n 100 extra volgers krijgt. "Wie zou u volgen? Iemand met 2.000 fans, of iemand met 20.000 fans", zo luidt het op de website van het bedrijf, dat zo het belang van een uitgebreide gemeenschap wil promoten. Microblogs, genre Twitter, zijn een erg populaire manier van Chinese internetgebruikers om informatie te delen, in een land waar de pers nauwlettend gecontroleerd wordt door de staat. Het land telt bijna een half miljard internetgebruikers, waarvan bijna 200 miljoen gebruik maken van microblogging. Bron: Belga