De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) heeft Dolmen gekozen voor de hosting van haar servers. Het gaat over een contract van in totaal bijna 3 miljoen euro.

"De hosting van onze servers beschouwt de VMW niet als haar kerntaak", legt Jan Hammenecker, directeur bedrijfssystemen en communicatie bij VMW uit. "We hebben twee grote argumenten voor hosting door een externe partij. Enerzijds professionalisering: we kiezen zo voor meer bedrijfszekerheid en het inperken van de risico's (betere back-up, brandveiligheid). Anderzijds plannen we op korte termijn toch een verhuis naar nieuwe gebouwen. Zo vermijden we ineens die risicovolle onderneming voor de servers."

De opdracht is goed voor een waarde van 2,5 miljoen euro over 3 jaar (verlengbaar). De implementatie en het onderhoud kosten nogmaals 380.000 euro. Dolmen won de deal, vooral omwille van de prijs-kwaliteitverhouding die het bood, aldus Hammenecker. "Daarenboven deden ze nog enkele creatieve voorstellen. Dus ook qua innovatie zat het goed."

De grootste pieken in it-uitgaven heeft de VMW nu wel achter de rug. De vervanging van het klantenbeheer- en facturatiesysteem, goed voor bijna 10 miljoen euro, kwam vorig jaar in handen van Itineris. "Ik heb nu wel even de handen vol", grinnikt Hammenecker. "Maar er blijven nog enkele plannen in de pijplijn zitten."

De VMW schreef overigens net nog een nieuwe aanbesteding uit, een raamcontract voor extra ict-diensten rond verschillende percelen, onder meer zelfs rond de hosting van de servers. "We hebben een beperkt it-team, dus we besteden enorm veel uit. Dat raamcontract is dus een erg brede schatting van het aantal externe it-resources dat we nog gaan nodig hebben in de komende drie jaar."

De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) heeft Dolmen gekozen voor de hosting van haar servers. Het gaat over een contract van in totaal bijna 3 miljoen euro. "De hosting van onze servers beschouwt de VMW niet als haar kerntaak", legt Jan Hammenecker, directeur bedrijfssystemen en communicatie bij VMW uit. "We hebben twee grote argumenten voor hosting door een externe partij. Enerzijds professionalisering: we kiezen zo voor meer bedrijfszekerheid en het inperken van de risico's (betere back-up, brandveiligheid). Anderzijds plannen we op korte termijn toch een verhuis naar nieuwe gebouwen. Zo vermijden we ineens die risicovolle onderneming voor de servers." De opdracht is goed voor een waarde van 2,5 miljoen euro over 3 jaar (verlengbaar). De implementatie en het onderhoud kosten nogmaals 380.000 euro. Dolmen won de deal, vooral omwille van de prijs-kwaliteitverhouding die het bood, aldus Hammenecker. "Daarenboven deden ze nog enkele creatieve voorstellen. Dus ook qua innovatie zat het goed." De grootste pieken in it-uitgaven heeft de VMW nu wel achter de rug. De vervanging van het klantenbeheer- en facturatiesysteem, goed voor bijna 10 miljoen euro, kwam vorig jaar in handen van Itineris. "Ik heb nu wel even de handen vol", grinnikt Hammenecker. "Maar er blijven nog enkele plannen in de pijplijn zitten." De VMW schreef overigens net nog een nieuwe aanbesteding uit, een raamcontract voor extra ict-diensten rond verschillende percelen, onder meer zelfs rond de hosting van de servers. "We hebben een beperkt it-team, dus we besteden enorm veel uit. Dat raamcontract is dus een erg brede schatting van het aantal externe it-resources dat we nog gaan nodig hebben in de komende drie jaar."