Verwacht wordt dat het aantal .vlaanderen-registraties een inhaalbeweging zal maken wanneer die in 2015 vrij beschikbaar worden. Al is het succes van .vlaanderen niet gegarandeerd, zegt Jimmy Cappaert van domeinbeheerder Combell. '.vlaanderen is nogal lang, en klinkt niet echt internationaal. Het gaat natuurlijk ook om gewoonte. Mensen hebben tijd nodig om te wennen aan .gent of .vlaanderen. Wie vandaag een bus ziet rijden met daarop hotel.vlaanderen maakt misschien niet onmiddellijk de link met een webadres.'

Veruit de meeste Belgische websites eindigen op .be, meer dan 1.490.000 in totaal. Sinds september kwamen daar drie nieuwe achtervoegsels bij: .vlaanderen, .brussels en .gent.

Antwerpen en Wallonië vroegen geen eigen domeinextensie aan. (Belga/MI)

Verwacht wordt dat het aantal .vlaanderen-registraties een inhaalbeweging zal maken wanneer die in 2015 vrij beschikbaar worden. Al is het succes van .vlaanderen niet gegarandeerd, zegt Jimmy Cappaert van domeinbeheerder Combell. '.vlaanderen is nogal lang, en klinkt niet echt internationaal. Het gaat natuurlijk ook om gewoonte. Mensen hebben tijd nodig om te wennen aan .gent of .vlaanderen. Wie vandaag een bus ziet rijden met daarop hotel.vlaanderen maakt misschien niet onmiddellijk de link met een webadres.' Veruit de meeste Belgische websites eindigen op .be, meer dan 1.490.000 in totaal. Sinds september kwamen daar drie nieuwe achtervoegsels bij: .vlaanderen, .brussels en .gent. Antwerpen en Wallonië vroegen geen eigen domeinextensie aan. (Belga/MI)