Op de gsm-markt houdt Proximus de teugels in handen, op de internetmarkt zijn het - nog meer dan voorheen - Belgacom en Telenet. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de telecomspelers die De Tijd naast elkaar legde.

De belangrijkste trend op de gsm-markt, zo stelt de krant, is de blijvende heerschappij van Belgacom-dochter Proximus. Dankzij zijn sterke positie op de bedrijvenmarkt, heeft Proximus nog steeds ruim 43 procent van de markt in handen. Een jaar geleden lag het marktaandeel even hoog. Opvallend is dat Base zijn marktaandeel zag dalen. Mobistar blijft al langer schommelen rond een derde van de markt. Daar is het vooral afwachten of de samenwerking met Telenet iets aan de verhoudingen kan veranderen.

Wat het breedbandinternet betreft, is de dominantie van Belgacom en Telenet zelfs nog toegenomen. Hun gezamenlijke marktaandeel steeg van 85,6 naar bijna 90 procent. In dezelfde periode groeide de breedbandmarkt met 1,3 procent. Een en ander zou te maken hebben met de overname van Scarlet door Belgacom, eind vorig jaar. Toch zou het marktaandeel van Telenet en Belgacom samen ook zonder die overname zijn toegenomen. Dat vooral dankzij het succes van de gebundelde aanbiedingen en de daarmee samenhangende kortingen die de bedrijven voorschotelen.

Op de gsm-markt houdt Proximus de teugels in handen, op de internetmarkt zijn het - nog meer dan voorheen - Belgacom en Telenet. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de telecomspelers die De Tijd naast elkaar legde. De belangrijkste trend op de gsm-markt, zo stelt de krant, is de blijvende heerschappij van Belgacom-dochter Proximus. Dankzij zijn sterke positie op de bedrijvenmarkt, heeft Proximus nog steeds ruim 43 procent van de markt in handen. Een jaar geleden lag het marktaandeel even hoog. Opvallend is dat Base zijn marktaandeel zag dalen. Mobistar blijft al langer schommelen rond een derde van de markt. Daar is het vooral afwachten of de samenwerking met Telenet iets aan de verhoudingen kan veranderen. Wat het breedbandinternet betreft, is de dominantie van Belgacom en Telenet zelfs nog toegenomen. Hun gezamenlijke marktaandeel steeg van 85,6 naar bijna 90 procent. In dezelfde periode groeide de breedbandmarkt met 1,3 procent. Een en ander zou te maken hebben met de overname van Scarlet door Belgacom, eind vorig jaar. Toch zou het marktaandeel van Telenet en Belgacom samen ook zonder die overname zijn toegenomen. Dat vooral dankzij het succes van de gebundelde aanbiedingen en de daarmee samenhangende kortingen die de bedrijven voorschotelen.