Dominique Vanhamme is sinds vorige maand aan de slag bij Huawei als vice president European channel sales. Hij stapt daarmee over naar de directe concurrent van Cisco. Dominique Vanhamme moet voor Huawei het Europese partnerkanaal uitbouwen. Hij heeft daarvoor een team van 65 man, maar "dat moet op korte termijn naar 100 tot 120 medewerkers," vertelt Vanhamme die nu ook een cursus Chinees volgt. Zijn overstap naar Huawei is opvallend want dat is de directe concurrent van Cisco waar hij ook al verantwoordelijk was voor de Europese distributeurs en resellers.

Het portfolio van Huawei bestaat eveneens uit routers, switchen en oplossingen voor security, unified communications en videoconferentie. Mobistar en Belgacom maken ook gebruik van Huawei voor hun mobiele en datanetwerken.

Dominique Vanhamme werkte ruim 7 jaar voor Cisco. Voordien was hij zowat 10 jaar lang te vinden bij integrator Telindus, later overgenomen door Belgacom. Hij heeft 3 kinderen, een meisje van 16 en twee jongens van 13 en 7 jaar. Vandamme, die regelmatig gaat joggen, zal ook vanuit België werken, maar zijn hoofdzetel bevindt zich in Amsterdam.

Dominique Vanhamme is sinds vorige maand aan de slag bij Huawei als vice president European channel sales. Hij stapt daarmee over naar de directe concurrent van Cisco. Dominique Vanhamme moet voor Huawei het Europese partnerkanaal uitbouwen. Hij heeft daarvoor een team van 65 man, maar "dat moet op korte termijn naar 100 tot 120 medewerkers," vertelt Vanhamme die nu ook een cursus Chinees volgt. Zijn overstap naar Huawei is opvallend want dat is de directe concurrent van Cisco waar hij ook al verantwoordelijk was voor de Europese distributeurs en resellers. Het portfolio van Huawei bestaat eveneens uit routers, switchen en oplossingen voor security, unified communications en videoconferentie. Mobistar en Belgacom maken ook gebruik van Huawei voor hun mobiele en datanetwerken. Dominique Vanhamme werkte ruim 7 jaar voor Cisco. Voordien was hij zowat 10 jaar lang te vinden bij integrator Telindus, later overgenomen door Belgacom. Hij heeft 3 kinderen, een meisje van 16 en twee jongens van 13 en 7 jaar. Vandamme, die regelmatig gaat joggen, zal ook vanuit België werken, maar zijn hoofdzetel bevindt zich in Amsterdam.