Om banen terug te halen uit goedkoper producerende landen wil de Republikeinse presidentskandidaat Apple "damn computers and things" in de Verenigde Staten laten bouwen, schrijft Gizmodo. Het is niet de eerste keer dat Trump Apple op de korrel neemt. Ook tijdens de campagne voor het presidentschap in 2012 droomde hij al hardop hoe mooi het zou zijn wanneer Tim Cook al zijn producten in de VS zou maken. Ook tijdens de presentatie van zijn boek 'Crippled America' noemde hij Apple als voorbeeld van bedrijven die hij weer terug wilde hebben in de Verenigde Staten.

Afhankelijkheid van Apple

De presidentskandidaat reageert daarmee op een uitlating van Steve Jobs vijf jaar geleden die president Obama duidelijk maakte dat de productie van Apple-apparatuur voorgoed van Amerikaanse bodem waren verdwenen. Apple heeft zich trouwens zelf niet helemaal aan Jobs voorspelling gehouden. Twee jaar geleden opende Apple nieuwe productiefaciliteiten in Austin in Texas waar onder meer onderdelen van de Mac Pro-computers worden gemaakt. Maar tegelijk is Apples bedrijfsmodel erg afhankelijk van de internationale toeleveringsketens, dus het idee alle Apple-producten weer in de VS te maken zal niet in Tim Cooks brein rondzingen.

"Apple zit niet in China voor de lage kosten"

Cook zei vorige maand nog tegen 60 minutes dat de goedkope productie niet de reden is dat Apple veel producten in China laat maken. Volgens de Apple-CEO gaat het om de vaardigheden van de arbeiders in de fabrieken in China. "China heeft een enorme focus op productie. De Verenigde Staten is na verloop van tijd de beroepsvaardigheden kwijtgeraakt", klonk het toen. (WK/AG)

Om banen terug te halen uit goedkoper producerende landen wil de Republikeinse presidentskandidaat Apple "damn computers and things" in de Verenigde Staten laten bouwen, schrijft Gizmodo. Het is niet de eerste keer dat Trump Apple op de korrel neemt. Ook tijdens de campagne voor het presidentschap in 2012 droomde hij al hardop hoe mooi het zou zijn wanneer Tim Cook al zijn producten in de VS zou maken. Ook tijdens de presentatie van zijn boek 'Crippled America' noemde hij Apple als voorbeeld van bedrijven die hij weer terug wilde hebben in de Verenigde Staten. Afhankelijkheid van AppleDe presidentskandidaat reageert daarmee op een uitlating van Steve Jobs vijf jaar geleden die president Obama duidelijk maakte dat de productie van Apple-apparatuur voorgoed van Amerikaanse bodem waren verdwenen. Apple heeft zich trouwens zelf niet helemaal aan Jobs voorspelling gehouden. Twee jaar geleden opende Apple nieuwe productiefaciliteiten in Austin in Texas waar onder meer onderdelen van de Mac Pro-computers worden gemaakt. Maar tegelijk is Apples bedrijfsmodel erg afhankelijk van de internationale toeleveringsketens, dus het idee alle Apple-producten weer in de VS te maken zal niet in Tim Cooks brein rondzingen. "Apple zit niet in China voor de lage kosten"Cook zei vorige maand nog tegen 60 minutes dat de goedkope productie niet de reden is dat Apple veel producten in China laat maken. Volgens de Apple-CEO gaat het om de vaardigheden van de arbeiders in de fabrieken in China. "China heeft een enorme focus op productie. De Verenigde Staten is na verloop van tijd de beroepsvaardigheden kwijtgeraakt", klonk het toen. (WK/AG)