Windows XP heeft voor de zoveelste keer uitstel van executie gekregen. Distributeurs en kleine systeembouwers die het besturingssysteem bij hun computers willen blijven leveren, kunnen dat nu doen tot eind mei 2009.

Oospronkelijk had Microsoft 31 januari als uiterste datum gekozen voor het leveren van licenties. Die datum blijft wel overeind voor het plaatsen van de allerlaatste bestellingen van XP, maar distributeurs hoeven de licenties dus pas uiterlijk op 30 mei af te nemen en te betalen.

Systeembouwers kunnen op hun beurt de licenties tenminste tot eind mei bestellen bij de distributeurs, en zo lang de voorraad strekt nog tot ver na die datum. Veel zal het dus niet schelen of XP is nog te koop tot Windows 7 de markt betreedt in de eerste maanden van 2010.

Bedrijven die een pc kopen met Windows Vista en Windows Vista Ultimate, kunnen nog tot 31 juli 2009 hun besturingssysteem 'downgraden' naar Windows XP. Deze regeling werd in oktober al met zes maanden verlengd. Dat was al de tweede keer dat het einde van XP werd opgeschort.

Windows XP heeft voor de zoveelste keer uitstel van executie gekregen. Distributeurs en kleine systeembouwers die het besturingssysteem bij hun computers willen blijven leveren, kunnen dat nu doen tot eind mei 2009. Oospronkelijk had Microsoft 31 januari als uiterste datum gekozen voor het leveren van licenties. Die datum blijft wel overeind voor het plaatsen van de allerlaatste bestellingen van XP, maar distributeurs hoeven de licenties dus pas uiterlijk op 30 mei af te nemen en te betalen. Systeembouwers kunnen op hun beurt de licenties tenminste tot eind mei bestellen bij de distributeurs, en zo lang de voorraad strekt nog tot ver na die datum. Veel zal het dus niet schelen of XP is nog te koop tot Windows 7 de markt betreedt in de eerste maanden van 2010. Bedrijven die een pc kopen met Windows Vista en Windows Vista Ultimate, kunnen nog tot 31 juli 2009 hun besturingssysteem 'downgraden' naar Windows XP. Deze regeling werd in oktober al met zes maanden verlengd. Dat was al de tweede keer dat het einde van XP werd opgeschort.