Tegen 2015 zullen draadloze toestellen meer internetverkeer genereren dan vaste apparatuur zoals pc's. Steeds meer ip-verkeer is immers afkomstig van smartphones en tablets. Dat blijkt uit de jaarlijkse Virtual Networking Index van Cisco.

Het internetverkeer groeit jaarlijks nog met 32 procent. Vooral het gebruik van video blijkt ontzettend toe te nemen. Dat is ook het geval in het business segment waar webgebaseerde videoconferentie tegen 2015 zowat de helft van al het videoconf-verkeer bij bedrijven zal uitmaken. Ter vergelijking: je hebt 5 jaar nodig om alle video te bekijken die elke seconde over het internet wordt gegooid.

Mobiele data groeit razendsnel en verdubbelt bijna elk jaar. Dat is drie keer meer dan het verkeer van vaste toestellen. Heel wat mobiele operatoren verwachten dan ook dat hun netwerk onder stevige druk zal komen te staan.

In West-Europa zal het internetverkeer tegen 2015 liefst 19 exabytes bedragen per maand. Dat is het equivalent van 3,1 miljard dvd's.

Tegen 2015 zullen draadloze toestellen meer internetverkeer genereren dan vaste apparatuur zoals pc's. Steeds meer ip-verkeer is immers afkomstig van smartphones en tablets. Dat blijkt uit de jaarlijkse Virtual Networking Index van Cisco. Het internetverkeer groeit jaarlijks nog met 32 procent. Vooral het gebruik van video blijkt ontzettend toe te nemen. Dat is ook het geval in het business segment waar webgebaseerde videoconferentie tegen 2015 zowat de helft van al het videoconf-verkeer bij bedrijven zal uitmaken. Ter vergelijking: je hebt 5 jaar nodig om alle video te bekijken die elke seconde over het internet wordt gegooid. Mobiele data groeit razendsnel en verdubbelt bijna elk jaar. Dat is drie keer meer dan het verkeer van vaste toestellen. Heel wat mobiele operatoren verwachten dan ook dat hun netwerk onder stevige druk zal komen te staan. In West-Europa zal het internetverkeer tegen 2015 liefst 19 exabytes bedragen per maand. Dat is het equivalent van 3,1 miljard dvd's.