De Scanbox is een eenvoudige oplossing om met je iPhone of smartphone documenten, foto's en zelfs 3D-voorwerpen te scannen. De opvouwbare doos kan je ook gemakkelijk meenemen.

Documenten 'inscannen' met de camera van je smartphone geeft vaker geen dan wel scherpe resultaten. De Australiër Phil Boshua ontwikkelde een trapeziumvormige doos waarmee je heel eenvoudig documenten (tot A4-formaat), foto's en voorwerpen kan digitaliseren met een kwalitatief resultaat.

De Scanbox meet 31 (H) x31 (B) x23 (D) cm en heeft een witte binnenkant waarin je het te scannen voorwerp dient te plaatsen. Bovenop de doos is een uitsparing voorzien voor de camera van een iPhone of andere smartphone. Zo kan je heel stabiel een foto maken met de juiste afstand en belichting, die je desgewenst ook meteen kan afdrukken of e-mailen. Er is ook een Scanbox Plus versie die is uitgerust met een rij led's voor een betere uniforme belichting die zorgt voor een scan van hogere kwaliteit. De led's worden gevoed door een 9-volt batterij (die niet wordt meegeleverd).

Het mooie aan het ontwerp van de Sandbox is dat je de doos heel eenvoudig kan open- en dichtvouwen zodat je ze gemakkelijk kan meenemen of opbergen. Opengevouwen wordt de doos van gelamineerd karton met magneten vastgezet. De Scanbox is een project op de fundingwebiste Kickstarter. Voor 25 dollar (inclusief verzendkosten) kan je intekenen voor één Sandbox, die in juli 2012 geleverd zal worden.

De Scanbox is een eenvoudige oplossing om met je iPhone of smartphone documenten, foto's en zelfs 3D-voorwerpen te scannen. De opvouwbare doos kan je ook gemakkelijk meenemen. Documenten 'inscannen' met de camera van je smartphone geeft vaker geen dan wel scherpe resultaten. De Australiër Phil Boshua ontwikkelde een trapeziumvormige doos waarmee je heel eenvoudig documenten (tot A4-formaat), foto's en voorwerpen kan digitaliseren met een kwalitatief resultaat. De Scanbox meet 31 (H) x31 (B) x23 (D) cm en heeft een witte binnenkant waarin je het te scannen voorwerp dient te plaatsen. Bovenop de doos is een uitsparing voorzien voor de camera van een iPhone of andere smartphone. Zo kan je heel stabiel een foto maken met de juiste afstand en belichting, die je desgewenst ook meteen kan afdrukken of e-mailen. Er is ook een Scanbox Plus versie die is uitgerust met een rij led's voor een betere uniforme belichting die zorgt voor een scan van hogere kwaliteit. De led's worden gevoed door een 9-volt batterij (die niet wordt meegeleverd). Het mooie aan het ontwerp van de Sandbox is dat je de doos heel eenvoudig kan open- en dichtvouwen zodat je ze gemakkelijk kan meenemen of opbergen. Opengevouwen wordt de doos van gelamineerd karton met magneten vastgezet. De Scanbox is een project op de fundingwebiste Kickstarter. Voor 25 dollar (inclusief verzendkosten) kan je intekenen voor één Sandbox, die in juli 2012 geleverd zal worden.