BlueStacks App Player is Windows- en Mac-software waarmee u Android-apps op uw desktop- of laptopcomputer kunt draaien. De voorlopige versie van de software kunt u gratis downloaden.

Geen zin om 80 euro of meer uit te geven voor Microsoft Office en toch nood aan software om Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden te bewerken op uw pc of Mac? Doe het dan gratis met Bluestacks en OnLive Desktop. Het eerste is bèta- (op pc) en alpha- (op Mac) software waarmee in principe elke Android-app op een desktopcomputer kan worden gedraaid.

Het tweede is een cloud-app waarmee u binnen bepaalde grenzen (2GB opslag, alleen Office) gratis Office-documenten op uw Android- en iPad-tablet kunt openen en bewerken. De combinatie aan de praat krijgen, vergt enige creativiteit, maar Lifehacker legt uit hoe het moet.

Heel veel zin heeft deze truc natuurlijk niet voor wie op de hoogte is van het bestaan van LibreOffice, gratis openbronsoftware om Office-documenten te bewerken op pc en Mac. Maar het illustreert wel mooi hoe BlueStacks App Player gebruikt kan worden om apps waarvoor geen degelijke desktopequivalent bestaat toch op een gewone computer te gebruiken. Of om apps te gebruiken waarvan de desktopversie betalend is, terwijl de app-versie om commerciële of marketingredenen gratis wordt verspreid.

Ook is deze desktop app-player erg handig om apps op uw desktop-pc uit te testen. En nog belangrijker is natuurlijk de mogelijkheid om populaire apps of games zoals Angry Birds of Wordfeud op een gewone computer te spelen.

Overigens heeft de software nog een nuttige functie: ze kan apps, app-updates, foto's en sms-berichtjes synchroniseren tussen uw pc of Mac en uw smartphone of tablet. In feite emuleert BlueStacks een volledige Android-tablet, compleet met virtueel toetsenbord.

Momenteel zitten er wel nog heel wat haken en ogen aan de software en is er nog wel wat werk aan. Zo worden voorlopig maar zeventien apps ondersteund, al kunt u via trucs wel nog andere aan de praat krijgen. Het is sowieso wel al leuk om ermee te experimenteren. Start-up BlueStacks wordt trouwens gefinancierd door enkele serieuze investeerders, waaronder Marc Andreessen, bekend van Netscape.

BlueStacks App Player is Windows- en Mac-software waarmee u Android-apps op uw desktop- of laptopcomputer kunt draaien. De voorlopige versie van de software kunt u gratis downloaden. Geen zin om 80 euro of meer uit te geven voor Microsoft Office en toch nood aan software om Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden te bewerken op uw pc of Mac? Doe het dan gratis met Bluestacks en OnLive Desktop. Het eerste is bèta- (op pc) en alpha- (op Mac) software waarmee in principe elke Android-app op een desktopcomputer kan worden gedraaid. Het tweede is een cloud-app waarmee u binnen bepaalde grenzen (2GB opslag, alleen Office) gratis Office-documenten op uw Android- en iPad-tablet kunt openen en bewerken. De combinatie aan de praat krijgen, vergt enige creativiteit, maar Lifehacker legt uit hoe het moet. Heel veel zin heeft deze truc natuurlijk niet voor wie op de hoogte is van het bestaan van LibreOffice, gratis openbronsoftware om Office-documenten te bewerken op pc en Mac. Maar het illustreert wel mooi hoe BlueStacks App Player gebruikt kan worden om apps waarvoor geen degelijke desktopequivalent bestaat toch op een gewone computer te gebruiken. Of om apps te gebruiken waarvan de desktopversie betalend is, terwijl de app-versie om commerciële of marketingredenen gratis wordt verspreid. Ook is deze desktop app-player erg handig om apps op uw desktop-pc uit te testen. En nog belangrijker is natuurlijk de mogelijkheid om populaire apps of games zoals Angry Birds of Wordfeud op een gewone computer te spelen. Overigens heeft de software nog een nuttige functie: ze kan apps, app-updates, foto's en sms-berichtjes synchroniseren tussen uw pc of Mac en uw smartphone of tablet. In feite emuleert BlueStacks een volledige Android-tablet, compleet met virtueel toetsenbord. Momenteel zitten er wel nog heel wat haken en ogen aan de software en is er nog wel wat werk aan. Zo worden voorlopig maar zeventien apps ondersteund, al kunt u via trucs wel nog andere aan de praat krijgen. Het is sowieso wel al leuk om ermee te experimenteren. Start-up BlueStacks wordt trouwens gefinancierd door enkele serieuze investeerders, waaronder Marc Andreessen, bekend van Netscape.