Het kabelbedrijf Draka is in gesprek met Italiaanse sectorgenoot Prysmian over een fusie. Dat maakte Draka zelf bekend.

De fusie zou uitgevoerd worden via een aandelenruil, waarbij Prysmian de overblijvende vennootschap is. Toch zegt Draka in de officiële mededeling dat de gesprekken zich nog in een heel pril stadium bevinden en dat het lang niet zeker is dat het ook echt tot een fusie komt.

Ondertussen heeft een financieel analist van SNS Securities al te kennen gegeven dat de fusie volgens hem eigenlijk neerkomt op een overname door Prysmian. De marktwaarde van Draka wordt immers berekend op ongeveer 365 miljoen euro, terwijl Prysmian 1,8 miljard euro waard is. Een samengaan van beide bedrijven zou hen in ieder geval marktleider maken in heel wat segmenten van de markt.

Het fabriceren van koper- en glasvezelkabels voor telecomnetwerken is namelijk maar één bepaald segment waarin Draka actief is. Draka Communications heeft bijvoorbeeld de kabels geleverd voor het glasvezelnetwerk van de stad Amsterdam. Andere belangrijke segmenten zijn onder meer de auto- en vliegtuigindustrie. In elke Airbus A380 bijvoorbeeld zitten honderden kilometers glasvezelkabel verwerkt, maar ook in het koetswerk van wagens wordt gebruik gemaakt van glasvezel.

Draka koos er zelf voor om de premature gesprekken toch al bekend te maken, omdat er een risico op informatielekken bestond. Draka noteert op de Nederlandse AMX-beurs, terwijl Prysmian een beursgenoteerd bedrijf in Italië is. Uit de eerste kwartaalcijfers van 2009 van Draka bleek nog dat het bedrijf heel erg lijdt onder de economische crisis met een volumeverlies van 23 procent over de eerste vier maanden van dit jaar.

Het kabelbedrijf Draka is in gesprek met Italiaanse sectorgenoot Prysmian over een fusie. Dat maakte Draka zelf bekend. De fusie zou uitgevoerd worden via een aandelenruil, waarbij Prysmian de overblijvende vennootschap is. Toch zegt Draka in de officiële mededeling dat de gesprekken zich nog in een heel pril stadium bevinden en dat het lang niet zeker is dat het ook echt tot een fusie komt. Ondertussen heeft een financieel analist van SNS Securities al te kennen gegeven dat de fusie volgens hem eigenlijk neerkomt op een overname door Prysmian. De marktwaarde van Draka wordt immers berekend op ongeveer 365 miljoen euro, terwijl Prysmian 1,8 miljard euro waard is. Een samengaan van beide bedrijven zou hen in ieder geval marktleider maken in heel wat segmenten van de markt. Het fabriceren van koper- en glasvezelkabels voor telecomnetwerken is namelijk maar één bepaald segment waarin Draka actief is. Draka Communications heeft bijvoorbeeld de kabels geleverd voor het glasvezelnetwerk van de stad Amsterdam. Andere belangrijke segmenten zijn onder meer de auto- en vliegtuigindustrie. In elke Airbus A380 bijvoorbeeld zitten honderden kilometers glasvezelkabel verwerkt, maar ook in het koetswerk van wagens wordt gebruik gemaakt van glasvezel. Draka koos er zelf voor om de premature gesprekken toch al bekend te maken, omdat er een risico op informatielekken bestond. Draka noteert op de Nederlandse AMX-beurs, terwijl Prysmian een beursgenoteerd bedrijf in Italië is. Uit de eerste kwartaalcijfers van 2009 van Draka bleek nog dat het bedrijf heel erg lijdt onder de economische crisis met een volumeverlies van 23 procent over de eerste vier maanden van dit jaar.