Gartner stelt dat bedrijven best een dresscode opstellen voor werknemers die zich begeven in virtuele werelden zoals Second Life.

Nu ondernemingen steeds vaker zaken doen in virtuele werelden, wordt het tijd dat de werkgevers met regels komen voor de avatars van hun bedienden. Gartner voorspelt alvast dat tegen het einde van 2013, 70 procent van alle bedrijven een gedragscode zal hebben uitgewerkt voor de avatars van hun grondtroepen.

"Managers mogen niet dulden dat een werknemer komt opdagen als een marsmannetje, of als iemand die op het punt staat naar de discotheek te trekken", zegt Gartner-analist James Lundy. "Wanneer werknemers hun bedrijf vertegenwoordigen in een virtuele wereld, zouden ze zich dan ook moeten houden aan de dresscode die in het echte leven geldt."

Werknemers die er moeite mee hebben om hun professionele en persoonlijke virtuele levens uit elkaar te houden, wordt aangeraden om verschillende avatars te gebruiken, voor professioneel en voor persoonlijk gebruik.

Amanda Van Nuys van Linden Lab (Second Life) beaamt: "Wil virtueel werk serieus genomen worden, dan moeten de avatars zich even professioneel gedragen -en kleden- als in de fysieke wereld."

Gartner stelt dat bedrijven best een dresscode opstellen voor werknemers die zich begeven in virtuele werelden zoals Second Life. Nu ondernemingen steeds vaker zaken doen in virtuele werelden, wordt het tijd dat de werkgevers met regels komen voor de avatars van hun bedienden. Gartner voorspelt alvast dat tegen het einde van 2013, 70 procent van alle bedrijven een gedragscode zal hebben uitgewerkt voor de avatars van hun grondtroepen. "Managers mogen niet dulden dat een werknemer komt opdagen als een marsmannetje, of als iemand die op het punt staat naar de discotheek te trekken", zegt Gartner-analist James Lundy. "Wanneer werknemers hun bedrijf vertegenwoordigen in een virtuele wereld, zouden ze zich dan ook moeten houden aan de dresscode die in het echte leven geldt." Werknemers die er moeite mee hebben om hun professionele en persoonlijke virtuele levens uit elkaar te houden, wordt aangeraden om verschillende avatars te gebruiken, voor professioneel en voor persoonlijk gebruik. Amanda Van Nuys van Linden Lab (Second Life) beaamt: "Wil virtueel werk serieus genomen worden, dan moeten de avatars zich even professioneel gedragen -en kleden- als in de fysieke wereld."