Het eerste Belgische Microsoft Innovation Center ('MIC'), dat in 2008 geopend werd in Bergen, zal de activiteiten naar alle waarschijnlijkheid nog minstens drie jaar verderzetten.

Microsoft heeft in elk geval officieel zijn wens uitgedrukt om de publiek-private overeenkomst verder te zetten. Volgens directeur Ben Piquard zou er ook het Waalse Gewest dat idee genegen zijn. Een politiek en administratieve bevestiging daarvan zou snel moeten volgen.

De volgende stap bestaat er dan in om de andere partnerships verder te concretiseren. De drie huidige partners - HP, Mobistar en Voo - zouden al 'positieve signalen' hebben gegeven, al moet ook dat nog bevestigd worden. Maar het MIC wil wel dat ecosysteem uitbreiden naar andere, iets meer bescheiden, lokale spelers, waarmee onderling diensten kunnen worden uitgewisseld. "Volgens hun eigen specialisaties zouden ze de activiteiten van het MIC kunnen helpen begeleiden, ons helpen ons actieterrein uit breiden, zoals naar werkzoekenden." In ruil daarvoor zouden ze bijvoorbeeld wat visibiliteit krijgen.

Verder wil het MIC ook partnership uitwerken met centra of organismen die vergelijkbare doelstellingen hebben, zoals incubators, Waalse competentiecentra, coworkingsites, ... Dat zou het MIC wat minder lokaal kunnen maken. Na Louvain-la-Neuve, waar het recentste Boostcamp georganiseerd werd met het platform Mind & Market, zou het MIC nu ook naar de streken rond Namen en Luik reiken.

Met de huidige resultaten in het achterhoofd (de creatie van 30 start-ups, 250 jobs en de aflevering van 1112 certificaten) is het de ambitie van het MIV om voor de periode 2012-2014 nieuwe projecten en start-ups uit de grond te stampen die samen 300 jobs zouden creëren. Naast de bestaande activiteiten wil het centrum ook een 'special projects'-poot uitwerken, die bijvoorbeeld de lead zou kunnen nemen in grootschalige onderzoekproject (eventueel gefinancierd door Europese centen).

Het eerste Belgische Microsoft Innovation Center ('MIC'), dat in 2008 geopend werd in Bergen, zal de activiteiten naar alle waarschijnlijkheid nog minstens drie jaar verderzetten. Microsoft heeft in elk geval officieel zijn wens uitgedrukt om de publiek-private overeenkomst verder te zetten. Volgens directeur Ben Piquard zou er ook het Waalse Gewest dat idee genegen zijn. Een politiek en administratieve bevestiging daarvan zou snel moeten volgen. De volgende stap bestaat er dan in om de andere partnerships verder te concretiseren. De drie huidige partners - HP, Mobistar en Voo - zouden al 'positieve signalen' hebben gegeven, al moet ook dat nog bevestigd worden. Maar het MIC wil wel dat ecosysteem uitbreiden naar andere, iets meer bescheiden, lokale spelers, waarmee onderling diensten kunnen worden uitgewisseld. "Volgens hun eigen specialisaties zouden ze de activiteiten van het MIC kunnen helpen begeleiden, ons helpen ons actieterrein uit breiden, zoals naar werkzoekenden." In ruil daarvoor zouden ze bijvoorbeeld wat visibiliteit krijgen. Verder wil het MIC ook partnership uitwerken met centra of organismen die vergelijkbare doelstellingen hebben, zoals incubators, Waalse competentiecentra, coworkingsites, ... Dat zou het MIC wat minder lokaal kunnen maken. Na Louvain-la-Neuve, waar het recentste Boostcamp georganiseerd werd met het platform Mind & Market, zou het MIC nu ook naar de streken rond Namen en Luik reiken. Met de huidige resultaten in het achterhoofd (de creatie van 30 start-ups, 250 jobs en de aflevering van 1112 certificaten) is het de ambitie van het MIV om voor de periode 2012-2014 nieuwe projecten en start-ups uit de grond te stampen die samen 300 jobs zouden creëren. Naast de bestaande activiteiten wil het centrum ook een 'special projects'-poot uitwerken, die bijvoorbeeld de lead zou kunnen nemen in grootschalige onderzoekproject (eventueel gefinancierd door Europese centen).