De procedure voor de topbenoemingen bij het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie draait volledig in de soep. Het voorstel van de jury wordt mogelijk opzij geschoven.

De vier benoemingen bij de top van het BIPT moesten normaal al in april afgerond zijn. De regering raakt het echter niet eens. Eén van de komende ministerraden moet toch de knoop doorgehakt worden. Of het morgen, vrijdag, op de agenda staat is nog niet duidelijk.

De krant De Tijd kon een nota inkijken waaruit blijkt dat minister Van Quickenborne mogelijk wil afwijken van het voorstel van de jury die begin dit jaar zeven namen doorspeelde. Ook Selor, het aanwervingsbureau van de overheid, ging over deze lijst.

Uiteindelijk bleven er nog vier namen over. Luc Hindryckx (ex-Telenet) zou in het voorstel van de jury voorzitter worden. De overige leden zijn Charles Cuvelliez (ULB), Axel Desmedt (France Telecom) en Catherine Rutten, de enige die behouden werd uit de huidige top vier. De regering heeft echter [vragen bij de selectieprocedure].

Volgens De Tijd is er zoveel fout gelopen tijdens de selectrieprocedure dat de kans groot is dat de benoeming van de nieuwe top vernietigd wordt door de Raad van State. Minister Van Quickenborne zou nu drie scenario's voorgesteld hebben aan de regering.

In het eerste voorstel wordt de piste van de jury gevolgd. In het tweede scenario wordt Catherine Rutten (Open VLD) voorzitter. De andere leden zijn dan Charles Cuvelliez, Luc Vanfleteren (Telenet & CD&V) en Michel Van Bellinghen (ook huidig BIPT-lid en MR-signatuur).

In het derde voorstel zou Hindryckx alsnog voorzitter worden. Andere leden worden dan Catherine Rutten, Vanfleteren en Van Belinghen.

De procedure voor de topbenoemingen bij het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie draait volledig in de soep. Het voorstel van de jury wordt mogelijk opzij geschoven. De vier benoemingen bij de top van het BIPT moesten normaal al in april afgerond zijn. De regering raakt het echter niet eens. Eén van de komende ministerraden moet toch de knoop doorgehakt worden. Of het morgen, vrijdag, op de agenda staat is nog niet duidelijk. De krant De Tijd kon een nota inkijken waaruit blijkt dat minister Van Quickenborne mogelijk wil afwijken van het voorstel van de jury die begin dit jaar zeven namen doorspeelde. Ook Selor, het aanwervingsbureau van de overheid, ging over deze lijst. Uiteindelijk bleven er nog vier namen over. Luc Hindryckx (ex-Telenet) zou in het voorstel van de jury voorzitter worden. De overige leden zijn Charles Cuvelliez (ULB), Axel Desmedt (France Telecom) en Catherine Rutten, de enige die behouden werd uit de huidige top vier. De regering heeft echter [vragen bij de selectieprocedure]. Volgens De Tijd is er zoveel fout gelopen tijdens de selectrieprocedure dat de kans groot is dat de benoeming van de nieuwe top vernietigd wordt door de Raad van State. Minister Van Quickenborne zou nu drie scenario's voorgesteld hebben aan de regering. In het eerste voorstel wordt de piste van de jury gevolgd. In het tweede scenario wordt Catherine Rutten (Open VLD) voorzitter. De andere leden zijn dan Charles Cuvelliez, Luc Vanfleteren (Telenet & CD&V) en Michel Van Bellinghen (ook huidig BIPT-lid en MR-signatuur). In het derde voorstel zou Hindryckx alsnog voorzitter worden. Andere leden worden dan Catherine Rutten, Vanfleteren en Van Belinghen.