Na huiszoekingen in de regio Luik, Hoei en Doornik heeft de Computer Crime Unit van de Brusselse federale gerechtelijke politie 3 verdachten van de aanval op de website van ArcelorMittal, opgepakt en verhoord.

ArcelorMittal werd begin dit jaar bedreigd door hacktivisten van Anonymous, als protest tegen de sluiting van de warme lijn van het bedrijf in Luik. De hackers slaagden een paar dagen later in hun opzet en 'defaceten' de website van het bedrijf.

Het bedrijf schakelde de Computer Crime Unit (CCU) van de Brusselse federale gerechtelijke politie en de Federal Computer Crime Unit (FCCU) in. Op basis van technische sporen kon de dienst 2 verdachten in België identificeren. Tegelijkertijd kon het CCU van Brussel een verdachte identificeren in het kader van een ander dossier. Dat laatste was geopend op vraag van de Luxemburgse autoriteiten en naar aanleiding van een internationale rogatoire commissie.

Gisteren werden de drie verdachten opgepakt en ondervraagd. Het aanwezige ict-materiaal werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Na huiszoekingen in de regio Luik, Hoei en Doornik heeft de Computer Crime Unit van de Brusselse federale gerechtelijke politie 3 verdachten van de aanval op de website van ArcelorMittal, opgepakt en verhoord. ArcelorMittal werd begin dit jaar bedreigd door hacktivisten van Anonymous, als protest tegen de sluiting van de warme lijn van het bedrijf in Luik. De hackers slaagden een paar dagen later in hun opzet en 'defaceten' de website van het bedrijf. Het bedrijf schakelde de Computer Crime Unit (CCU) van de Brusselse federale gerechtelijke politie en de Federal Computer Crime Unit (FCCU) in. Op basis van technische sporen kon de dienst 2 verdachten in België identificeren. Tegelijkertijd kon het CCU van Brussel een verdachte identificeren in het kader van een ander dossier. Dat laatste was geopend op vraag van de Luxemburgse autoriteiten en naar aanleiding van een internationale rogatoire commissie. Gisteren werden de drie verdachten opgepakt en ondervraagd. Het aanwezige ict-materiaal werd in beslag genomen voor verder onderzoek.