Dries Buytaert, de oprichter van Drupal, heeft de eerste CIOnet Innovation Award gekregen. Begin volgend jaar moet trouwens Drupal7 klaar zijn.

De opensource cms-oplossing Drupal werd al meer dan 2 miljoen keer gedownload. Het kan rekenen op een actieve community van 1.500 ontwikkelaars die al meer dan 4.500 modulles toegevoegd hebben. Zo zijn er meer dan tien e-commerce modules. "We werken volgens het Darwin-model: de fitste overleeft. De beste module haalt het en muteert op z'n beurt," vertelde Dries Buytaert tijdens het CIOnet event in Brussel. In de marge kondigde hij aan dat begin volgend jaar Drupal7 wordt gelanceerd.

Er draaien vandaag zo'n 400.000 websites op Drupal, waaronder [de website van Obama] en zopas ook [de website van het Belgische koningshuis]. "Mag ik me nu ook hofleverancier noemen?", grapte Dries Buytaert.

Dries Buytaert, de oprichter van Drupal, heeft de eerste CIOnet Innovation Award gekregen. Begin volgend jaar moet trouwens Drupal7 klaar zijn. De opensource cms-oplossing Drupal werd al meer dan 2 miljoen keer gedownload. Het kan rekenen op een actieve community van 1.500 ontwikkelaars die al meer dan 4.500 modulles toegevoegd hebben. Zo zijn er meer dan tien e-commerce modules. "We werken volgens het Darwin-model: de fitste overleeft. De beste module haalt het en muteert op z'n beurt," vertelde Dries Buytaert tijdens het CIOnet event in Brussel. In de marge kondigde hij aan dat begin volgend jaar Drupal7 wordt gelanceerd. Er draaien vandaag zo'n 400.000 websites op Drupal, waaronder [de website van Obama] en zopas ook [de website van het Belgische koningshuis]. "Mag ik me nu ook hofleverancier noemen?", grapte Dries Buytaert.