Netwerkgigant Cisco is van plan zijn om de komende maanden met eigen servers op de markt te komen, wat de traditionele spelers HP en IBM het vuur aan de schenen kan leggen.

Met alweer een nieuwe pijler hoopt Cisco, goed voor een jaaromzet van zo'n 40 miljard dollar, verder uit het netwerkcocon te klimmen. De servermarkt is immers zo'n 50 miljard dollar waard.

De server zou uitgerust zijn met virtualisatiesoftware, schrijft de New York Times. Cisco bezit 1,6 procent van VMWare dat door EMC gedomineerd wordt. "VMWare is een strategische partner voor ons. Vooral in de datacenteromgeving is er nog erg veel rond te doen," vertelt general manager Pol Vanbiervliet van Cisco Belux op Networkers in Barcelona.

In Barcelona werd tevens de EnergyWize oplossing aangekondigd die het elektriciteitsverbruik moet inperken van alle toestellen die op de Cisco Catalyst switch aangesloten worden. Het is een software-oplossing die alle gebruikte energie meet, rapporteert en in de mate van het mogelijke reduceert. "We bekijken of we het ook in onze kantoren in Diegem kunnen implementeren," aldus Vanbiervliet.

Netwerkgigant Cisco is van plan zijn om de komende maanden met eigen servers op de markt te komen, wat de traditionele spelers HP en IBM het vuur aan de schenen kan leggen. Met alweer een nieuwe pijler hoopt Cisco, goed voor een jaaromzet van zo'n 40 miljard dollar, verder uit het netwerkcocon te klimmen. De servermarkt is immers zo'n 50 miljard dollar waard. De server zou uitgerust zijn met virtualisatiesoftware, schrijft de New York Times. Cisco bezit 1,6 procent van VMWare dat door EMC gedomineerd wordt. "VMWare is een strategische partner voor ons. Vooral in de datacenteromgeving is er nog erg veel rond te doen," vertelt general manager Pol Vanbiervliet van Cisco Belux op Networkers in Barcelona. In Barcelona werd tevens de EnergyWize oplossing aangekondigd die het elektriciteitsverbruik moet inperken van alle toestellen die op de Cisco Catalyst switch aangesloten worden. Het is een software-oplossing die alle gebruikte energie meet, rapporteert en in de mate van het mogelijke reduceert. "We bekijken of we het ook in onze kantoren in Diegem kunnen implementeren," aldus Vanbiervliet.