In de Singaporese keten Timbre worden zogenaamde Infinium Serve-drones ingezet om gerechten en drankjes vanuit de keuken naar de juiste tafels te brengen. Dat meldt NewsAsia.

De kok plaatst zijn gerecht op de drone en geeft het tafelnummer in, waarna het vliegtuigje het bord autonoom transporteert. Er is wel nog een ober nodig om de hapjes en drankjes uiteindelijk van de drone te nemen en op tafel te leggen. Toch maken Timbre en Infinium Robotics, fabrikant van de betreffende drones, zich sterk dat obers hierdoor heel wat tijd uitsparen.

De drones zijn uitgerust met sensoren die ervoor moeten zorgen dat de toestelletjes mensen en obstakels kunnen ontwijken. Men kan ook meerdere drones tegelijk laten zwermen.

Dit jaar plant Timbre drones uit te rollen in vijf van zijn vestigingen over heel Singapore. Infinium Robotics werkt ook nog aan nieuwe modellen die minder lawaai maken en die zonder menselijke tussenkomst borden op tafel kunnen zetten en tafels kunnen schoonmaken.

In de Singaporese keten Timbre worden zogenaamde Infinium Serve-drones ingezet om gerechten en drankjes vanuit de keuken naar de juiste tafels te brengen. Dat meldt NewsAsia. De kok plaatst zijn gerecht op de drone en geeft het tafelnummer in, waarna het vliegtuigje het bord autonoom transporteert. Er is wel nog een ober nodig om de hapjes en drankjes uiteindelijk van de drone te nemen en op tafel te leggen. Toch maken Timbre en Infinium Robotics, fabrikant van de betreffende drones, zich sterk dat obers hierdoor heel wat tijd uitsparen. De drones zijn uitgerust met sensoren die ervoor moeten zorgen dat de toestelletjes mensen en obstakels kunnen ontwijken. Men kan ook meerdere drones tegelijk laten zwermen. Dit jaar plant Timbre drones uit te rollen in vijf van zijn vestigingen over heel Singapore. Infinium Robotics werkt ook nog aan nieuwe modellen die minder lawaai maken en die zonder menselijke tussenkomst borden op tafel kunnen zetten en tafels kunnen schoonmaken.