Drupal, het opensource contentmanagementsysteem met de Belg Dries Buytaert als geestelijke vader, is voortaan het cms voor WhiteHouse.gov, de officiële website van de administratie van de Amerikaanse president Barack Obama.

WhiteHouse.gov draait voortaan op het opensource cms Drupal, zo meldt Drupal-bezieler Dries Buytaert op z'n weblog. Sinds de periode van Bush werd een (niet nader genoemd) commercieel cms gebruikt. De overstap komt er omdat de administratie van Obama naar eigen zeggen een eenvoudiger te hanteren omgeving nodig had voor de webactiviteiten van het Witte Huis. Dat om Obama's visie van 'interactieve overheid' sterker te kunnen uitstralen.

Het Amerikaanse bedrijf General Dynamics Information Technology ging op zoek naar een alternatief systeem en kwam uit bij Drupal. Acquia, het bedrijfje van Dries Buytaert dat diensten levert rond Drupal, is een van de onderaannemers, naast ook Phase2, Terremark Federal Group en Akamai.

Op z'n blog zegt Buytaert dat het "een duidelijk teken is dat overheden zich realiseren dat open source geen bijkomende risico's stelt in vergelijking met commerciële software. En dat ze voorts door commerciële software links te laten liggen niet ingesloten zijn door een bepaalde technologie. En dat ze kunnen profiteren van innovatie die het resultaat is van duizenden ontwikkelaars die samenwerken op Drupal."

Hoewel een van de belangrijkste tot dusver, is het niet het eerste overheidsdepartement van de VS dat voor Drupal kiest. Zo zijn onder meer het Department of Defense, Commerce en Education en de General Service Administration Drupal-gebruikers.

Drupal, het opensource contentmanagementsysteem met de Belg Dries Buytaert als geestelijke vader, is voortaan het cms voor WhiteHouse.gov, de officiële website van de administratie van de Amerikaanse president Barack Obama. WhiteHouse.gov draait voortaan op het opensource cms Drupal, zo meldt Drupal-bezieler Dries Buytaert op z'n weblog. Sinds de periode van Bush werd een (niet nader genoemd) commercieel cms gebruikt. De overstap komt er omdat de administratie van Obama naar eigen zeggen een eenvoudiger te hanteren omgeving nodig had voor de webactiviteiten van het Witte Huis. Dat om Obama's visie van 'interactieve overheid' sterker te kunnen uitstralen. Het Amerikaanse bedrijf General Dynamics Information Technology ging op zoek naar een alternatief systeem en kwam uit bij Drupal. Acquia, het bedrijfje van Dries Buytaert dat diensten levert rond Drupal, is een van de onderaannemers, naast ook Phase2, Terremark Federal Group en Akamai. Op z'n blog zegt Buytaert dat het "een duidelijk teken is dat overheden zich realiseren dat open source geen bijkomende risico's stelt in vergelijking met commerciële software. En dat ze voorts door commerciële software links te laten liggen niet ingesloten zijn door een bepaalde technologie. En dat ze kunnen profiteren van innovatie die het resultaat is van duizenden ontwikkelaars die samenwerken op Drupal." Hoewel een van de belangrijkste tot dusver, is het niet het eerste overheidsdepartement van de VS dat voor Drupal kiest. Zo zijn onder meer het Department of Defense, Commerce en Education en de General Service Administration Drupal-gebruikers.