De langverwachte ethische code voor telecommunicatie is klaar. Operatoren en aanbieders van betalende telecomdiensten via dure sms'jes kunnen voortaan streng bestraft worden als ze zich niet aan de regels houden.

Dat staat vandaag te lezen in De Morgen. Diensten die klanten dubieuze sms'en en dus een fikse rekening sturen, kunnen door een ethische commissie een boete opgelegd krijgen van 125 tot 12.500 euro of een schorsing van een maan. Bij elke sanctie die de commissie oplegt, moet de gedupeerde klant onmiddellijk zijn geld terugkrijgen.

De code wordt op 15 februari een laatste keer voorgelegd aan de sector. Na goedkeuring door de ministerraad krijgt de code kracht van wet. Consumentenorganisaties én operatoren vragen al lang duidelijke regels. De ombudsdienst voor telecommunicatie en de FOD Economische Zaken kregen de voorbije jaren immers steeds meer klachten.

De langverwachte ethische code voor telecommunicatie is klaar. Operatoren en aanbieders van betalende telecomdiensten via dure sms'jes kunnen voortaan streng bestraft worden als ze zich niet aan de regels houden. Dat staat vandaag te lezen in De Morgen. Diensten die klanten dubieuze sms'en en dus een fikse rekening sturen, kunnen door een ethische commissie een boete opgelegd krijgen van 125 tot 12.500 euro of een schorsing van een maan. Bij elke sanctie die de commissie oplegt, moet de gedupeerde klant onmiddellijk zijn geld terugkrijgen. De code wordt op 15 februari een laatste keer voorgelegd aan de sector. Na goedkeuring door de ministerraad krijgt de code kracht van wet. Consumentenorganisaties én operatoren vragen al lang duidelijke regels. De ombudsdienst voor telecommunicatie en de FOD Economische Zaken kregen de voorbije jaren immers steeds meer klachten.