Grafisch ontwerper Markus Gerke komt op de proppen met een concept voor een digitale bril die de filtereffecten van Instagram toepast.

Gerke, werkzaam in Berlijn, doopte zijn brilontwerp Instaglasses. Op zijn website maakt hij duidelijk dat het om een concept gaat. Naar analogie met de Google Glasses ontwikkelde hij het idee om ook applicaties, zoals Instagram, met een bril te gebruiken.

Gerke's conceptbril is uitgerust met een 5 megapixel camera en microcomputer. Hiermee kunnen verschillende Instagram filtereffecten worden toegepast met een druk op een knop. Bovendien zou je met de bril de gemaakte foto's ook meteen kunnen uploaden naar de Instagram website.

Veel mensen gebruiken Instagram om foto's met een mobiele telefoon te maken en te delen op de Instagram website en sociale netwerken. De app biedt verschillende filtereffecten om de foto's, die een vierkant formaat hebben, een retrolook te geven. Aanvankelijk ondersteunde de app enkel iOS toestellen, maar sinds april 2012 wordt ook Android ondersteund. Het bedrijf werd in die maand trouwens opgekocht door Facebook.

Gerke's ontwerp voor de Instaglasses dient enkel om te laten zien hoe een dergelijke Instagram-bril eruit kan zien. De Duitse ontwerper heeft niet de bedoeling om het product te commercialiseren.

Grafisch ontwerper Markus Gerke komt op de proppen met een concept voor een digitale bril die de filtereffecten van Instagram toepast. Gerke, werkzaam in Berlijn, doopte zijn brilontwerp Instaglasses. Op zijn website maakt hij duidelijk dat het om een concept gaat. Naar analogie met de Google Glasses ontwikkelde hij het idee om ook applicaties, zoals Instagram, met een bril te gebruiken. Gerke's conceptbril is uitgerust met een 5 megapixel camera en microcomputer. Hiermee kunnen verschillende Instagram filtereffecten worden toegepast met een druk op een knop. Bovendien zou je met de bril de gemaakte foto's ook meteen kunnen uploaden naar de Instagram website. Veel mensen gebruiken Instagram om foto's met een mobiele telefoon te maken en te delen op de Instagram website en sociale netwerken. De app biedt verschillende filtereffecten om de foto's, die een vierkant formaat hebben, een retrolook te geven. Aanvankelijk ondersteunde de app enkel iOS toestellen, maar sinds april 2012 wordt ook Android ondersteund. Het bedrijf werd in die maand trouwens opgekocht door Facebook. Gerke's ontwerp voor de Instaglasses dient enkel om te laten zien hoe een dergelijke Instagram-bril eruit kan zien. De Duitse ontwerper heeft niet de bedoeling om het product te commercialiseren.